KRISTIANSAND: Politiet har så langt ingen mistenkte etter den grove voldsepisoden utenfor butikken til Sørlandets Sylinderservice.

— Slik vi forstår det, var det en umotivert affære. Det foreligger ikke noe opplagt hevnmotiv. Gjerningsmannen dukket plutselig opp og klinte til mannen med balltreet, sier etterforskningsleder Leif Vagle ved Kristiansand politistasjon til fvn.no.

Maskert

Han understreker at politiet ser alvorlig på hendelsen. De har fått et signalement av gjerningsmannen, uten at det har ført dem noe nærmere en pågripelse.

— Vi har ikke veldig mye å gå på. Gjerningsmannen var drøyt 180 centimeter høy, iført grønn hals, sort caps og sorte klær, sier Vagle.

Ifølge vitner fvn.no har snakket med, hadde mannen også på seg en finlandshette da han slo ned 52-åringen. Offeret hadde ifølge politiet vært inne butikken til Sørlandets Sylinderservice, og var på vei hjem da han ble overfalt.

— Jeg så en slåsskamp, før jeg så en mann løpe fra stedet. Han var maskert med finlandshette, men hva han slo med vet jeg ikke, sier en ansatt ved Sørlandets Sylinderservice til fvn.no.

Kastet slagvåpenet Politiet satte umiddelbart inn hunder i søket etter gjerningsmannen. Området langs Otra ble prioritert, uten at det ga resultat.

— Mannen løp mot brygga, og deretter opp langs elva. Hvor han så ble av, vet jeg ikke, sier vitnet.

Flere skal ha observert at gjerningsmannen kastet en gjenstand på Otra. Om det var slagvåpenet, er foreløpig usikkert. Politiet jobber ut fra at det var et balltre av metall som ble brukt, men vitner mener at det kan ha vært en stor skiftenøkkel.

— Vi har gjort undersøkelser i området uten at vi har funnet noe. Vi har foreløpig ikke foretatt søk i elva, sier Vagle.

52-åringen ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand etter hendelsen, men ble senere utskrevet. Han er foreløpig ikke avhørt.

— Skadene var ikke omfattende. Han fikk noen skrubbsår og en kul ved tinningen, opplyser Leif Vagle.

HUNDESØK: En hundepatrulje søkte etter mannen ved Lundsbroa i Kristiansand sentrum. Foto: Vegard Damsgaard