LILLESAND: — Han er avhørt som mistenkt, men han ville ikke si et pip til politiet. Han benyttet seg av sin rett til å nekte å avgi forklaring, sier politiførstebetjent Kåre Jortveit ved Lillesand lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

For en knapp måned siden ble Aanon Bergshavens hund, Siba (6), funnet død i båthavna i Bergshaven i Lillesand. Hunden var kastet på sjøen med haldsbåndet festet til en biljekk.

Bergshaven var på ferie i Spania da Siba ble funnet, men da han kom hjem i forrige uke hevdet han overfor TVSør at han visste hvem som hadde drept hunden. Samtidig sa han at han ikke kom til å fortelle det til politiet.

— Det er politiets oppgave å finne ut hvem som har gjort det, ikke min, sa Bergshaven.

Se hele tv-intervjuet her.

— Jeg var skikkelig glad i bikkja mi, hun var bare fire uker da jeg fikk henne, og jeg hadde hatt henne i seks år. Jeg er sjokkert over at noen i det hele tatt kan antyde at det er jeg som er skyld i Sibas død, sa Aanon Bergshaven til Fædrelandsvennen forrige uke.

Hunden er nå blitt obdusert, men politiet ønsker ikke å si noe om dødsårsaken ennå fordi Bergshaven nekter å foklare seg.

Sibas tragiske død har vekket både sinne og harme hos fvn.nos lesere. Følg debatten i saken her.