KRISTIANSAND: Episoden fant sted natt til søndag 14. mai i år, da en beruset 29-åring fra Vennesla møtte på en tidligere arbeidskollega utenfor Leopold Musikkpub. Det var ikke et gledelig gjensyn, og partene begynte øyeblikkelig å krangle.

Bakgrunnen til krangelen var en motor som 29-åringens tidligere kollega hadde solgt til han. Vennesla-mannen var lite fornøyd med handelen, og gav mannen et kraftig slag i ansiktet. Dette resulterte i at mannen falt bakover og landet med bakhodet først i asfalten. Vakten på Lepold forsøkte da å gå mellom dem og skille kamphanene. Dette hjalp lite.

Fikk hjernerystelse

29-åringen var fortsatt sint. Mens mannen lå på bakken stemplet 29-åringen hælen med all sin kraft i ansiktet til mannen. Etter dette ble mannen liggende bevisstløs til ambulansen kom til stedet. Han pådro seg en hjernerystelse og måtte sykemelde seg i 14 dager på grunn av skadene.

Kristiansand tingrett har nå dømt 29-åringen til å sone 60 dager i ubetinget fengsel, samt betale de tapsomkostnadene den pårørte ble utsatt for. Han må deriblant betale for sykehusoppholdet til mannen og dekke arbeidsgivers tap under sykemeldingsperioden.

Tidligere voldsdømt

Dette er ikke første gangen at 29-åringen er i kontakt med rettsvesenet. Mannen har vært straffedømt fire ganger tidligere, deriblant en tidligere voldsepisode fra 1995. Retten la vekt på at mannen tidligere var voldsdømt, og påpeker at det bare er tilfeldigheter som gjorde at det ikke endte mye verre. Kristiansand tingrett legger vekt på at gatevolden skal slås hardt ned på. Faren for skader er stor i slike situasjoner der det også har blitt drukket mye alkohol.