KRISTIANSAND: Schæferhunden ble tatt om bord i flyet klokken 10.45 torsdag på Gardermoen. Da skulle den ha god tid til å rekke jobben i Trondheim klokken 12 samme dag. Men turen ble lengre enn forventet, skriver Aftenposten.no.

– En ren forglemmelse gjorde at hunden ikke ble lastet av i Trondheim. Den ble derfor med videre til London. Vi oppdaget hunden rett etter flyet hadde tatt av fra Trondheim, sier Anne Grete Ellingsen, informasjonsdirektør i Norwegian.

Flygeren vurderte å mellomlande for å sette hunden av, men konkluderte med at det ville skape for store forsinkelser. Derfor ble hunden med flyet til Stansted utenfor London. Hundens eier var da blitt informert.

I London ville ikke immigrasjonsmyndighetene la hunden reise videre før den hadde fått vann. Klokken 18.20, en del forsinket, landet Norwegian-flyet i Kristiansand, og hunden kunne endelig få seg en luftetur.

– Først var vi irriterte fordi flyet var forsinket, men etter hvert syntes alle passasjerene bare synd på hunden. Den så både svett og forkommen ut da den kom ut av flyet, sier Anne Leer, som var en av passasjerene på turen fra London til Kristiansand.

Hunden overnattet i Kristiansand før den ble sendt med første fly til Trondheim fredag morgen.

Hunden er nå i fin form og på jobb igjen. Norwegian beklager hendelsen og skal nå gå gjennom rutinene.