KRISTIANSAND: Den 59 år gamle mannen kjøpte en 19 fots båt med en 220 hestekrefters motor på Østlandet i mars 2006. Han skal ha betalt 120.000 kroner for båten, selv om verdien er cirka 270.000. Båten ble meldt stjålet i august 2005 i Kristiansand.

24. mars samme år kjørte han en annen båt på en henger fra en person til en annen. Mottakeren skal ha betalt 120.000 kroner for båten. Båten var lik den forrige båten 59-åringen han hadde kjøpt, men motoren hadde 30 færre hestekrefter. Båten var stjålet i september 2005 i Kristiansand. Båten var verdt cirka 250.000 kroner.

Mannen tilstod begge forholdene i Kristiansand tingrett. 59-åringen forklarte at han visste at båtene var tatt ut av et konkursbo for inndragelse. Han trodde imidlertid ikke at han gjorde noe straffbart.

Retten mente at mannen hadde utført heleriet med vilje, og mente heleriet var grovt på grunn av båtenes høye verdi.

I skjerpende retning la retten vekt på allmennpreventive hensyn. " Siktede har kjøpt og transportert en av båtene og formidlet kontakt og transportert den andre båten. Denne type helerier er med på å gjøre tyveri av båt til en inntektsbringende kriminalitet, og tyveri av lystbåter er et økende samfunnsproblem," heter det i dommen.

I formildende retning ble det vektlagt den dømtes tilståelse.

Mannen ble dømt til 75 dagers fengsel. Mannen som 59-åringen hentet den andre båten fra, er tidligere dømt til samme straff.

59-åringen fra Kristiansand er ikke tidligere straffedømt.