OSLO: – I tillegg vil jeg jobbe for en gjenreisning av det som har blitt så nedrevet i vårt land; vi trenger en ny forløsning av nådens og bønnens ånd. Gjennom hele mitt liv har jeg erfart at det som ikke er født i bønn, faller til jorden. Uten bønn blir menighetsliv lett bare aktiviteter der en løper fra det ene til det andre, sier Flåten til Magazinet.

For omlag et år siden, ble Flåten styrtet som hovedpastor i Levende Ord bibelsenter i Bergen. Medlemmene mente at Flåten hadde en autoritær lederstil, og han ble blant annet beskyldt for økonomisk utroskap.

Flåten har i flere år vært nært tilknyttet Skjærgårdskirken på Fevik, der Glenn Rasmussen er pastor. Han har også vært rådgiver for både Skjærgårdskirken og Kristiansand Bibelsenter. I 2004 åpnet han Levende Ords satelittmenighet i Mandal.

Den tidligere pastoren skal ha talt både i Skjærgårdskirka i Grimstad, og i en menighet på Blakstadheia i Froland den siste tiden. Flåten skal ifølge Magazinet, ha bosatt seg på Blakstadheia. Men ifølge telefonkatalogen, bor Flåten på Fevik i Grimstad.

Søndag stod Flåten på talerstolen i Living Word Bible Center i Oslo. Ifølge idag.no, virket Flåten helt uberørt av fortiden da han entret talerstolen. Flåten sa at Gud hadde talt til ham midt i depresjonen, og spurt han om hvilken framtid han ville ha. Prekenens emne var; "Å bygge menighet".