KRISTIANSAND: — Vi oppfordrer de eldre til å passe på de unge framover, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Arne Arnesen til fvn.no.

Politiet er i år som ifjor vitne til at eldre blir frarøvet verdisaker på åpen gate av det de mener er tyver av utenlandsk opprinnelse.

I dag ble en 87 år gammel kvinne frastjålet vesken sin mens hun handlet på Rimi i Gyldensløvesgate i Kristiansand.

Overvåkningsvideoen fra butikken viser det politiet beskriver som to utenlandske jenter. De to følger etter den eldre kvinnen i butikken før de senere tar seg ut av butikken via en ubetjent kasse.

Politiet mener de ser en trend og roper nå varsko.

— De følger etter eldre folk og benytter anledningen til å nappe til seg verdisaker. Det er et gjentagende problem hvert år, sier Arnesen og legger til:

— Det er gjerne eldre folk det går utover.

Bare for kort tid siden opplevde politiet flere tilfeller hvor eldre ble frarøvet verdisaker ved at tyvene utgav seg for å ville veksle penger. Deretter stod de igjen uten kontanter.

Politiet vil ikke si noe om det kan være en bande som som står bak tyveriene, men tror likevel at dette bare kan være begynnelsen.

  • Det kan være begynnelsen på flere liknende tilfeller, sier Arnesen til fvn.no.

Kvinnen ble ifølge politiet frastjålet en veske som inneholdt resepter, nøkler, postbankort og flere hundre kroner i kontanter. Forholdet er nå politianmeldt.

Tyveriet skjedde like over klokken 16, og politiet etterlyser nå tips i saken.

— Hvis det er noen som kan ha sett noe av interesse rundt dette tidspunktet, er det bare å ta kontakt, oppfordrer Arnesen.