Foto: Google

LYNGDAL: — Vi har fått bekreftet fra Kripos at det har vært en klatreulykke i Alicante i Spania hvor to nordmenn omkom, deriblant en mann fra Lyngdal, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Bård Austad, til fvn.no.

Politiet har søndag kveld varslet de pårørende.

Klatrerne er 24 og 28 år gamle. Den andre klatreren blir søndag kveld opplyst å være fra Follo.

Falt 200 meter

Ulykken skjedde i fjellområdet Bernia ved Alicante øst i Spania og skjedde trolig på fredag. Ifølge avisen 20 Minutos skal de to nordmennene ha falt fra en vegg på 200 meter.

Ble meldt savnet søndag

Venner skal ha meldt dem savnet søndag morgen etter at de to hadde vært borte i to dager. De to skal vanligvis ha klatret sammen med en gruppe venner, men skal ha valgt å dra på klatretur uten de andre denne helgen, melder spanske aviser.

Ble tatt med i fallet

Klatreulykken skal ha skjedd i det klatrerne var på vei opp fjellet. De to skal ha vært festet til hverandre og den ene klatreren har trolig falt og tatt den andre med seg i fallet, skriver spanske medier.

De to nordmennene skal ha vært erfarne fjellklatrere som ofte klatret i området Sierra de Bernia i Spania.

Ble hentet ut av redningshelikopter

De omkomne skal ha blitt hentet ut av et redningshelikopter etter flere timers leting ved 15-tiden i dag, søndag. De massive fjellformasjonene gjorde at redningsmannskapene fikk en komplisert oppgave og måtte ta i bruk helikopter.

Barranco de Masscarat er en kløft som til dels er gjennomhullet av tunneller både til riksveien N332 og motorveien mellom Alicant og Valencia og området blir ofte benyttet av klatrere, melder Aftenposten.no.

UD følger utviklingen i saken, og har løpende kontakt med ambassaden og det arbeidet som gjøres derfra.