HTTP: Bare på nettstedet Facebook finnes det et titalls grupper for menn som føler seg forsmådd av "luremusene", ifølge nyordleksika en

" Nedsettende benevnelse på jenter som spiller interessert for en gutt for å oppnå fordeler":

"FML — foreningen mot luremus", "For de som hater luremus", "Vi som hater luremus", "DØD over luremus", "Alle de som er DRITT lei luremus!", "Landsforeningen mot luremus", "Luremus", "Luremus kan dra til (sensurert, red. anm)", "de som hater playere/luremus", "Brännmärk luremusarna (svensk-norsk gruppe)".

Jentene svarer, og oppretter motforeninger som "bare en luuuremuuus" og "hit, men ikke lenger", der de forsvarer retten til å være "luremus", eller rettere sagt retten til å flørte uten at det skal bety at de vil til køys.

- Mest for fun

Gruppen med flest medlemmer, " For de som hater luremus " har definert begrepet slik:

"En jente som legger opp til sex, men som finner ut at de ikke ville likevel rett før det smeller..."

— Alle har vel opplevd lignende situasjoner, sier Ole Andre Knutli til fvn.no. Han er admin i den mest populære luremusgruppen på Facebook, som har flere hundre medlemmer per november 2007. Her kan guttene finne felles trøst i såre historier og diskutere fenomenet.

— Vi opprettet vel gruppen mest for fun. Men det er jo fortærende å bli lurt, ler luremusadministratoren.

— Har jentene mest makt på byen?

— Ja, vi lar oss lure og har nok gitt "de andre" for mye makt. Nå styrer de mye mer selv, sier Knutli, med et glimt i øyet.

Manipulerer

Mange bitre innsendere har sitert følgende tekst på utallige luremusgrupper rundt omkring på nettet (Fvn.no har funnet over hundre slike nettsteder):

"Luremusen er djevelens verk, personifisert i en kvinners verste oppførsel pakket inn i en kropp av kjøtt og blod. En luremus er en kvinne som grunnløst utgir seg for å være interessert i en mann. Hun bidrar til å kaste bort ungkarers verdifulle tid både på utesteder, fester og andre sosiale tilkomster. Luremusen er ekspert på å manipulere, og dyktig på å oppdage mannens svakheter. Frøken Luremus viser seg fra sin mest feminine side for å få oppmerksomhet fra mannen. Hun fortsetter med å gi ham erotiske signaler helt til det mannlige offeret er trollbundet av hennes seksualitet. (...)Men neida. Når han har heist flagget da kaster hun loss. Hun er i mål."

Guttene mot luremus, og de er noen tusen organiserte, mener kvinners luremusoppførsel er maktmisbruk og hersketeknikk, og de refererer ofte til denne teksten i sine gråtkvalte frustrasjonsrunder.

Men den er egentlig skrevet av journalisten Liv Skotheim, som har tatt til orde for å avskaffe luremusbegrepet.

Kjønnsfascisme

Skotheim har skrevet et av de mest siterte innleggene mot luremusbegrepet, publisert i det feministiske tidsskriftet FETT.

— Luremusfrykten er utbredt. Og verst av alt: begrepet er helt legitimt, det er en effektiv hersketeknikk. Frykten for luremus-stempelet har nok de fleste jenter følt, og mange har gjort ting de angrer for å unngå å falle i luremuskategorien. Luremus-begrepet er ikke bare kvinnekontrollerende, det vitner også om et tarvelig mannssyn, mener hun.

Det er lov å flørte, mener Skotheim. Det er også lov å ta med seg en gutt hjem og gi ham en drink.

- Det er også lov å kysse ham, kle ham naken - og så si nei, også, påpeker hun.

— Brutalt? Nei. De fleste jenter vil selvfølgelig ikke gjøre dette for å skade en mann, men får man kalde føtter så er det lov å angre seg. Det er legitimt. Jenter har lov til å friste gutter. Gutter har lov til å friste. Vi har lov til å flørte, friste, pirre, tenne og kurtisere hverandre så mye vi vil uten at det skal innføres en plikt og en lov om at har man sagt A, må man si B.

— Luremustyranniet er intet annet enn et kjønnsfascistisk forsøk på å bestemme over kvinners seksualitet, konkluderer Skotheim med.

Til slutt en bitter luremushistorie, publisert på Foreningen Mot Luremus sine hjemmesider:

"Når du er på vorspiel....du har så vidt begynt å drikke.....ei jente kommer å biter deg i øret og visker..."I kveld skal jeg og du rocke".....du sitter å prater med henne litt seinere på kvelden....hun spør om hvilken frisyre hun bør ha.....hvilken som er mest sexy!......du avtaler med henne at dere skal møtes på byen....hun drar i forveien....du ankommer utestedet....hun møter deg i døra...biter deg nok en gang lett i øret....for så og gi deg et vått kyss....hun sier at hun skal vente på deg på et annet utested........du går etterhvert til det utestedet hvor hun venter....du opplever den heftigste dansinga ever....sammen med henne......utestedet stenger......dere tar følge hjem......dere går sammen 3 kilometer.....kommer frem.....og hun sier god natt uten å blunke........har du grunn til å føle deg snytt da?"

Hva mener du?