Har du vært utsatt for hærverk? Tips oss på nyheter@fvn.no.

KRISTIANSAND: — Jeg ble ikke overrasket da jeg hørte at det har blitt mer hærverk i det siste. Jeg har merket en økning her på stasjonen. Det blir alltid gjort et eller annet i løpet av en helg, forteller daglig leder Rune Føreland ved YX Kjos.

Tagging på veggene, tyggis i nøkkelhull, veltede dekk, søppel som flyter. Dette er synet som møter ham på jobb mandag morgen.

Han er smertelig klar over at hærverk øker i omfang på Agder, slik Fædrelandsvennen skrev i går.

Knuste glasset

Natt til lørdag ble glasset i inngangsdøra knust.

— Videoopptakene fra fredags natt viser en gutt som kaster en gjenstand på glassdøra, mens to jenter ser på, forteller Rune Føreland.

Han har brukt flere timer på å studere videoopptaket for å identifisere gjerningsmannen. Pøbelstrekene er både frustrerende og økonomisk belastende for bensinstasjonen i ytre Vågsbygd.

— Vi har spesielt blitt plaget av tagging. Når vi har brukt penger på å male over taggingen, kommer det kort tid etter ny tagging på veggen.

Neste år må vi kanskje budsjettere med hærverk som en egen utgiftspost. I tillegg til direkte utgifter, går det mange arbeidstimer med på å ordne opp etter ramponeringen, forteller Rune Føreland.

Henlagt av politiet

Regningen tar bensinstasjonen stort sett selv, og samlet kan utgiftene bli betydelige.

— Jeg har mottatt signaler på at hærverk er et problem generelt i bransjen, sier Føreland.

Han har prøvd å anmelde flere forhold til politiet, men i de aller fleste tilfellene får han brev i posten om at saken er henlagt.

— Jeg skulle ønske at politiet prioriterte dette sterkere. Jeg orker nesten ikke å kontakte dem lenger, sier YX-sjefen.

Visepolitimester Kjell Hegstad i Agder politidistrikt forteller at skadeverkssaker ikke står øverst på prioriteringslisten.

— Likevel har vi en oppklaringsprosent på 37,7. Det er ikke så verst, antallet saker tatt i betraktning, mener Hegstad.

Har du vært utsatt for hærverk? Tips oss på nyheter@fvn.no.