— Min sønn var naiv og forsto ikke hva han var med på. Han trodde han spilte gratis og brukte mitt Visa-kort for å verifisere alderen. Den måtte være minst 18 år, forteller moren til Agderposten.

Etter tips fra venner bestemte 17-åringen seg for å prøve gratis pokerspill på nettet. Han logget seg inn på en adresse, og ble møtt med en blinkende velkomstmelding om at han kunne forsøke gratis. Det gutten ikke fikk med seg, var at når programmet ble lastet ned til maskinen kostet spillingen plutselig penger. 17-åringen spilte i vei, og kortet til moren ble trukket hele 63 ganger.

— I ettertid viser det seg at han har kjøpt sjetonger 63 ganger. De fleste kjøpene er på 69, 80 og 100 kroner. Men så kommer det noen store på 1.100 og 4.000 kroner, forteller moren.

Da det på et døgn forsvant nesten 4000 kroner fra kontoen, slo Grimstad-kvinnen alarm. Hun ringte banken og kortet ble sperret. Men pengene kan hun trolig se langt etter.

— Siden han er under 18 år må vi selv dekke tapet. Det er surt. Jeg har kontaktet politiet, banken og advokat. Alle gir meg samme tilbakemelding, de kan ikke gjøre noe. Politiet forklarte at dersom jeg skulle få pengene igjen, måtte jeg anmelde min egen sønn for tyveri av kortet, slik at nettselskapet betalte igjen pengene. Det vil jeg ikke. Nettselskapene holder til i utlandet, de har jeg ikke orket å prøve en gang, sier hun til Agderposten.