BYKLE: — Jeg ønsker ikke å bli profilert i denne saken, men jeg kan si at dette er forferdelig tragisk for alle som er involvert. Dette er tragisk for elevene og de pårørende, for hele Hovden og for meg personlig, sier han til fvn.nopå vei ut fra Hovden høyfjellshotell.

Han ble vekket klokken 05 i dag morges, og har vært oppe siden. Skoleelevene er hans gjester på Hovden, slik tusenvis av andre danske elever har vært gjennom mange år. De kom sist lørdag og skulle være til førstkommende lørdag. Det var imidlertid ikke i hans hytter elevene overnattet. Hyttene tilhører Hovden hyttepark som eies 50 prosent av Ole P. Bruun og Johan Straand.

Han var på branntomta i dag morges, og syntes det var skrekkelig. Etterpå dro han til hotellet for å være tilgjengelig for elevene og lærerne, i den grad de måtte ha behov for det. Men han er trygg på at de får god hjelp fra kriseteamet som er til stede på hotellet.

Like før klokken 14 var elevene begynt med å pakke seg ut av hyttene, og forberede seg på hjemreise. Fem busser og to likbiler er kommet til Hovden ved 1430-tiden. Planen er at bussene skal frakte elevene fra Hovden cirka klokken 1600.