ÅMLI: 32-åringen skal gjennom hele grunnskolen ha blitt kontinuerlig mobbet av både elever og lærere, og i dag er han fremdeles sterkt preget av dette, skriver Agderposten tirsdag.

Nå samler han dokumentasjon for å dokumentere trakasseringen, slik at han kan kreve erstatning fra Åmli kommune for traumene han har vært gjennom.

-Jeg har tapt både mange penger og mye helse på mobbingen. Jeg ønsker unnskyldning i full offentlighet. Denne saken skal ikke lenger holdes bak låste dører, sier Mykland til Agderposten.

Jaktet på av 20 medelever Blant annet skal Mykland daglig ha blitt fortalt at han både var gal og at han var en idiot, og til tider ha blitt angrepet av opptil 20 medelver samtidig uten at lærerne ved Åmli skole grep inn.

— Jeg var levende vil. Jeg tenker på mobbingen hver eneste dag, og vil aldri glemme det. Minnene er som sår i hele kroppen. Å bli kalt en idiot hver eneste dag gjør noe med selvfølelsen, sier Mykland.

Vil ha mobbing i fokus Han hadde koordinasjonsproblemer i grunnskolen, noe han mener er årsaken til den ustanselige mobbingen. Til tider var det så ille at 32-åringen måtte sitte inne på lærerværelset i alle friminutt.

Nå håper Mykland at hans historie kan sette fokus på mobbing i skolen. I tillegg understreker han at han ikke er den eneste som har blitt utsatt for grov mobbing i Åmli.