KRISTIANSAND: Den 71 meter lange "Skat", en yacht som av ulike yachtmagasiner klassifiseres som en av verdens 50 største yachter, forlot Kristiansand med kurs mot Aalborg ved 21-tiden tirsdag kveld, melder P4.

Som eier av yachten står firmaet 9906 Ltd , eid av den ungarskfødte mangemilliardæren Charles Simonyi, tidligere seniorprogrammerer og utviklingsleder for Microsoft. Han jobbet for Bill Gates fra 1981, og skal ha gått i bresjen for kjente programvarenavn som Word og Excel.

Den norske yachtdesigneren Espen Øino ved Naval Architects står bak luksusskipet, som var ferdigstilt fra verftet i Tyskland i 2002. Blant annet har yachten et eget Sikorsky S76 helikopter stående og lute akter, kanskje nyttig hvis man vil bedrive innlandsfiske?

Eieren Simonyi var også den femte privatpersonen i verden som deltok på en romferd. Trolig var han ikke ombord under gårsdagens besøk i Sørlandets hovedstad.

Simonyi ble ifølge Nettavisen i 2005 koblet til den tidligere fengselsdømte berømtheten Martha Stewart. Kokke-kjendisen skalh ha feiret nyttår med Charles Simonyi ombord i Skat, den gangen på Malta, litt sør for Kristiansand.