KRISTIANSAND: Klokken 09.40 torsdag morgen fikk politiet melding om en ubuden gjest på Skufabrikken på Lund.

— Han lot ikke til å ha ærlige hensikter, så de ansatte forsøkte å gripe fatt i ham. Mannen kom seg unna og politiet ble tilkalt. Vi rykket ut og hjalp til med letingen inne i bygget, men det gav ingen resultater, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt.

Stjal sportsbag Kort tid etter kom det en ny melding fra Lund, denne gang fra en forretning.

— Her hadde en person vært innom og stjålet med seg en sportsbag full av nytt treningstøy. Også her ble han forgjeves forsøkt holdt igjen, sier Jørgensen.

... og penger Ikke lenge etter ble det meldt om tyveri fra et omsorgsenter i Marviksveien, også dette på Lund. Uvedkommende hadde tatt seg inn og stjålet med seg en konvolutt som inneholdt rundt 3.000 kroner.

— Vi har fått et godt signalement og jobber ut fra teorien om at det er én og samme person som har vært på ferde. Vi mener å ha et godt bilde av hvem han er, og har ligget i hælene på ham hele dagen, sier operasjonslederen til fvn.no.

Pågrepet i Markens Klokken 12.50 pågrep en patrulje i Markensgate en mann som stemmer godt med signalementet. Han bar på en bærbar pc som han ikke kunne gjøre rede for og ble innbrakt til politiet. Nylig tok politijuristen en beslutning om at vedkommende skal innsettes i arrest. Mannen, som er 39 år og hjemmehørende fra Kristiansand, vil avhøres i løpet av dagen.