KRISTIANSAND: – Det er grunn til å tro at siktede vil ta kontakt med de fornærmede i saken, heter det i kjennelsen fra Kristiansand tingrett.

Dermed fikk politiet medhold i å ilegge 26-åringen besøksfor bud mot alle de fire mindreårige jentene i ett år fremover.

26-åringen forsøkte senest i slutten av mars å ta kontakt med en av jentene han er siktet for å ha forgrepet seg mot.

I følge kjennelsen fra tingretten tok han kontakt for å «diskutere de faktiske forhold i straffesaken». Dette setter nå tingretten nå en stopper for.

Mannens forsvarer, advokat Erik Børresen, har i et brev til tingretten skrevet at det ikke er behov for besøksforbud overfor 26-åringen:

– Det er ikke grunn til å tro at han vil krenke de fornærmedes fred, skriver Børresen i brevet.

På spørsmål om kommentar, svarer en ordknapp Børresen:

– Denne saken har ikke noe i media å gjøre.

Besøksforbudet han nå er ilagt, innebærer at 26-åringen ikke har lov til å ta kontakt med noen av jentene på noen måte.

26-åringen skal ha fulgt et mønster for å få kontakt med jentene. Han har chattet med dem og blitt kompis på nettet. Så har han tatt kontakt, de har blitt med på kjøretur og så har det endt med voldt tekt eller andre seksuelle overgrep. Jentene var i alderen 13-16 år da overgrepene skjedde. 26-åringen er tidligere dømt for seksuell omgang med mindreårige, en 13 år gammel jente i 2001. Politiadvokat Ingrid Thorsen skal ta stilling til om det skal tas ut tiltale mot 26-åringen. Hun sier saken er nærmest ferdig etterforsket.

– Jeg regner med at det påtalemessige er avgjort før somme ren, sier Thorsen.

Les mer i papiravisen fredag