KRISTIANSAND: — Vi mener vi har skiltet tydelig om at det er anleggsarbeid og at folk må ta seg i vare, sier distriktsveisjef i Vest-Agder, Johan Mjaaland.

— Men det var ikke skiltet om glatt veibane?

— Tunnelen har i alle år vært litt glatt. Vi har også fått meldinger om at det er glatt under arbeidet nå, men har vurdert det som at skiltene vi hadde var gode nok. Kall det gjerne en form for etterpåklokskap, men vi satte opp ekstra skilt etterpå. Det må være lov i en sånn situasjon. Vi dobbeltsikrer oss mer enn vi må.

— Er ikke det for sent etter en dødsulykke?

— Den diskusjonen er vanskelig å ta. Det er ikke uvanlig at vi setter opp autovern etterpå når det skjer stygge ulykker. Her mener jeg vi har merket og skiltet tunnelen forskriftsmessig, gjentar Mjaaland.

— Hva tenker du om deres vurderinger kontra politiets vurderinger om skilting?

— Det har jeg ingen kommentar til, det får vi ta med politiet etter hvert.

I forbindelse med skilting av glatt veibane, ble også fartsgrensen satt ned til 30 i begge endene av tunnelen.

— Grunnen til at det ikke er 30 gjennom hele, er at det oppleves ekstra mørkt akkurat når du kjører inn i tunnelen, sier Mjaaland.

Veivesenet satt i går i møte i halvannen time og gikk gjennom den tragiske hendelsen. Siden skal de rapportere innhentet informasjon til politiet. Dette er standard prosedyrer i forbindelse med ulykker.