VENNESLA: — Det finnes ikke noen hjemmel i personopplysningsloven som gjør at vi kan stoppe dette, sier seniorrådgiver i Datatilsynet, Gunnel Helmers til fvn.no

Venndøl Arnstein Jeppestøl er mannen bak den nye SMS-varslingen. Under årets Quartfestival lanserer han mobiltjenesten som får kjendiser til å reagere: Folk som observerer en kjendis på byen, kan nå varsle en sentral. Denne sentralen videresender igjen kjendisvarselet i form av en sms til alle registrerte brukere. Dermed vet alle abonnentene hvor de skal gå om de vil finne kjendisen.

— Jeg har ingen etiske betenkeligheter med dette. Så lenge folk er i det offentlige rom må de finne seg i sånt. Jeg har forhørt meg med en av byens mer anerkjente advokater og har fått støtte der, hevder venndølen Arnstein Jeppestøl.

— Fy søren, dette må være brudd på menneskerettighetene og en oppgave for datatilsynet, mener radiovert Espen Thoresen Hværsaagod.

Men selv om Datatilsynet ikke begeistret over den nye kjendisvarslingen, er det lite de kan gjøre.

— Vi kan ikke stoppe dette, men vi mener likevel at folk som blir plaget av dette bør vurdere til å politianmelde saken. Det vil nok være fort gjort å tråkke over noen grenser i forhold til loven om privatlivets fred. Det er i så fall politi og domstol som må ta stilling til dette, sier Helmers.