Thor-Einar Hanisch:

— Vi er i sjokk. Torbjørn Lied var en god prest som høstet stor tillit. Ikke alle var enige med ham i alt. Utspillet mot domprosten og homofilt samliv likte jeg dårlig. Lied var en mann som snakket høyt og ofte om etikk og moral. Derfor er fallet så stort. Oddernes menighet lever i beste velgående, ingen tvil om det. Blant alle mennesker kan det hende litt av hvert. Det spesielle her er at det har skjedd innenfor prestestanden og innenfor spesielle rammer. Heldigvis skjedde det ikke inne i kirken. Sigurd Kallhovd:

— Det blir så usigelig trist når mennesker retter seg mot kirken, og så blir det slike ting ut av det. Jeg tenker mye på den unge jenta og er glad for at menigheten stiller opp for henne og tar tak i dette. Det har skjedd så mye trist i vår menighet. Likevel synes jeg det var godt å være i Oddernes kirke i dag, når tingene er som de er. Vi kan ikke løpe fra denne hendelsen. Oluf Pettersen:

  • Torbjørn Leid er min tremenning, og jeg skal besøk ham i kveld. Jeg jobber med psykiatri og er lege, og nå gråter jeg både på hans, hennes og familiens vegne. I min jobb har jeg møtt mange skjebner og jeg har ikke sinne i meg. Et lite feiltrinn og livet er ødelagt. Vi må vise vilje til å tilgi. Denne hendelsen viser at ingen er prektige. Men jeg tror dette vil være glemt etter en stund. Alt går i glemmeboken. Vi må tenke positivt, ikke dvele i sorgen og dyrke hatet, mener Oluf Pettersen. Jan Oddvar Skisland:

— Jeg synes sogneprest Jan Andreas Lauvland sa det så fint i sin preken i dag. Denne hendelsen er trist for mange og en katastrofe for noen. Sex-avsløringen er tragisk for menigheten og katastrofal for dem som er rammet. Jeg blir lei meg når folk kommer til kirken for å få hjelp, og så ender de opp slik.