Se video fra brannen

KRISTIANSAND: Det var klokken 18.50 brannvesenet meldte fra til politiet om at brannalarmen hadde blitt utløst på Hellemyr skole. Dermed kom brannvesenet seg av gårde svært raskt, og fikk slukket brannen før den gjorde mer skade enn litt utvendig ved inngangen til skolen.

— Dette er svært alvorlig. Ingenting tyder på at dette har antent av seg selv, og hadde ikke alarmen blitt utløst kunne brannen fått et langt større omfang, sier han.

Operasjonslederen ved politiet er helt enig. Noen må ha satt fyr på skolen. Hvordan det har skjedd, og hvem som har gjort det, vil bli gjenstand for omfattende etterforskning de nærmeste dagene.

Rektor Kjell Gislefoss sier til NRK Sørlandet at situasjonen er fortvilende.

— Dette er forferdelig trist. det er knust utelamper, satt fyr på søppeldunker, knust vinduer og gjort annet skadeverk.

— Vi snakker mange tusen kroner her. Det er surt uansett om det er vi, kommunen eller andre som må dekke utgiftene, sier han til NRK Sørlandet.

Og det har vært flere tilfeller av hærverk i samme område i helgen.

Natt til lørdag ble flere søppeldunker satt fyr på ved Hellemyr kunstgressbane, og både natt til lørdag og natt til søndag har noen brutt seg inn i bua med leker ved Hellemyr barnehage.

Der har de herjet rundt og rotet og ødelagt masse leker for barna. Operasjonslederen mener mye tyder på at dette må være unge mennesker, som ikke har vinnings hensikt.