KRISTIANSAND: — Vi er jo litt lei oss. Det var ikke dette vi hadde ventet, sier ordfører Jan Oddvar Skisland og informasjonssjef Svein Tybakken i Kristiansand kommune.

FLOTT GAVE.

Da Ingrid Alexandra ble døpt for tre år siden, fikk prinsessen Vest-Agder-bunad for hele livet av Kristiansands innbyggere.

Det skal sys nye etter hvert som hun vokser seg stor. I alt er det snakk om tre eller fire bunader til drøyt 100.000 kroner.

Nå er den første ferdig. Den ble hentet av ordfører Skisland i Wandas systue i går.

Ordfører Skisland hadde håpet på en offisiell gaveoverrekkelse, ikke minst for å markere kronprinsparets tilknytning til Kristiansand og den fremtidige tronarvings bånd til byen og Sørlandet.

Men slik blir det ikke.

— Da vi ringte Slottet for å meddele at bunaden var ferdig og at vi ønsket dialog om en overrekkelse med sørlandsk media til stede, fikk vi et noe uventet svar fra assisterende stabssjef Anders Flågen hos Kronprinsen, forteller Tybakken.

LIKEBEHANDLING.

— Vi fikk beskjed om at kronprinsparet fikk mange presanger. Det greieste var, av hensyn til likebehandling, om vi leverte bunaden i porten på Slottet, Skaugum, eller sendte den i posten, forteller Tybakken.

— Dette virker da voldsomt arrogant, sier Wanda Grindheim, som har sydd bunaden. - Da prinsesse Ingrid Alexandra var her i sommer for å ta mål sammen med sin mormor, var alt så hyggelig. Dette hadde jeg aldri trodd om dem, sier hun.

For to uker siden sendte Skisland sms-melding til Slottets informasjonssjef Astrid Versto for å høre om det virkelig var tilfelle at Slottet og kronprinsparet ikke vil ta mot bunaden på høflig, offisielt vis. Han har ennå ikke fått noe svar på denne henvendelsen.

— Vi er ikke leie oss personlig, men vi snakker om en folkegave - og sånt bør markeres. De må ikke fjerne seg fra folket, sier Tybakken.

Skisland følger opp:

- TUSTEKOPPER

. - Dette er ikke kritikk av kronprinsparet personlig. Sannsynligvis er det noen tustekopper i staben som ikke helt senser virkeligheten og som gir dårlige råd. Det må jo være det, sier han.

I går ettermiddag tok Skisland ny kontakt med Astrid Versto på Slottet - uten at det hjalp noe særlig.