25-åringen fra Kristiansand har et brennende ønske om å få folk til å engasjere seg i den internasjonale krisen han mener vi står ovenfor.

— Det begynte med at jeg fulgte med på landbruksdebatten i forskjellige verdensdeler. Verden er et kjempestort korthus som er i ferd med å kollapse, og jeg følte jeg måtte gjøre noe.

Derfor bestemte han seg for å prøve å gjøre en forskjell, gjennom karismatiske videoblogger på nettet.

Her er to av Eilertsens videoer:

-Shoot the president!

Banksjef Clausen lyver

— Jeg følte jeg ikke fikk ytret meg nok gjennom kommentarfelt i nyhetssaker. Så jeg ville prøve å gjøre noe morsomt ut av det på YouTube.

Hvor får du entusiasmen og engasjementet fra?

- Jeg må jo dra på litt ekstra for å få folk til å se gjennom hele videoen. Litt spøk og galgenhumor er det også, men det ligger alvor bak hvert eneste ord, presiserer Eilertsen som på YouTube går under navnet Fyrstikken.

40 000 seere

I løpet av det siste halvåret har han lagt ut over 20 samfunnskritiske videoblogger på Youtube. Den engasjerte sørlendingen, som for tiden bor i Oslo, forteller at han har fått overveldende positive tilbakemeldinger og hele 40 000 har sett de forskjellige snuttene hans på nettstedet.

— Inboxen er så full at jeg aldri får muligheten til å lese gjennom den.

25-åringen har lest mye litteratur og fulgt nøye med i saker som omhandler verdensøkonomi og globale utfordringer. Han ser på seg selv som en liten mann i et bittelite land, men håper at videosnuttene kan bidra til å øke folks bevissthet.

— Det er ikke så mange som går og kjøper bøker om slike problemer i en bokhandel, men kanskje de kan få øynene opp gjennom mine videoer.

-Shoot the president

Spesielt USA får gjennomgå i snuttene til Eilertsen. Videobloggeren sier han er lite begeistret for pengebruken i Amerika og i en av videoene oppfordrer han til å skyte den amerianske presidenten.

— Det er jo ikke ment bokstavelig, men jeg sier det for å understreke budskapet. Jeg er veldig skeptisk til at USA har rent mel i posen.

— Mitt største ønske er at folk våkner opp og gjør sin egen research.

Fyrstikkens YouTubeside. (Ekstern lenke)