Kristiansand Natt til fredag ble tre områder med fjell sprengt. Ved hjelp av tre salver sprengstoff har 70.000 kubikkmeter fjell blitt til småstein. 10.000 lastebillass med stein har blitt fraktet vekk.E18 har derfor vært stengt hele helgen, fra Dyreparken i sør til Urdalen i Lillesand i øst. Stykkevis.

Da Fædrelandsvennen var på det avsperrede området lørdag formiddag var det ennå mye stein igjen å rydde, men rundt en og en halv steinhaug var fjernet. — Disse tre områdene er de verste, så vi satser på at det ikke blir noen flere store stengninger framover, sier informasjonssjef i Agder OPS Vegselskap, Lars Gunnar Nag. - Arbeidet går stykkevis. 30. juni åpnes firefelts vei fra Kristiansand til Dyreparken. Også fem kilometer fra Grimstad og sørover vil stå klare i sommer, sier informasjonssjefen. Sprengingen har i følge Nag gått etter planen. Det kan også et helt drivhus og uskadde lyktestolper være tegn på. Forvirring.

Vegselskapet fikk på formiddagen lørdag mange henvendelser fra frustrerte bilister. Flere kjørte like til sperringene, før de skjønte at de ikke kom lenger. Mens Fædrelandsvennen var på stedet forvillet en bilist seg inn på det avsperrede området. - Er det noen som har peiling på hvor en kommer seg ut herfra?, spør Jon Gabler.Han skulle fra Kristiansand til Oslo, men hevdet at veien ikke var merket med omkjøringsskilt.- Dette er det dummeste jeg har vært med på. Helt på trynet, sier han, før han snur for å kjøre den veien informasjonssjefen pekte - om Birkeland.Tekst: Kari Lea Hennestadkari.lea.hennestad@fvn.no - 38 11 32 06