KRISTIANSAND: – Vi begynte å tulle med at vi skulle gifte oss 01.01.01, men fikk ikke ut fingeren. I stedet endte vi opp med 08.08.08, forteller Laila Aanensen.

Hun og Frode Storbukås har vært sammen i 12 år, og de synes dermed det var på tide å gifte seg. Bryllupsdatoen ble bestemt for ett år siden.

Lett å huske

– Det er litt gøy å ha en så spesiell dato. Den er lett å huske også, sier det vordende brudeparet, som ønsket et rolig og enkelt bryllup.

De ville gifte seg i Kristiansand Tingrett. Derfor passet det bra at 08.08.08. falt på en fredag. Men de er ikke de eneste som har valgt en rund dato i familien. Broren til den kommende brudgommen giftet seg i kirken lørdag 07.07.07. – Jeg tror ikke det blir så stor forandring å gifte seg. Vi vet hva vi går til, sier Aanensen.

Mange i Tingretten

Totalt 18 par gifter seg i Kristiansand Tingrett 08.08.08. I går var det kun tre ledige tidspunkt igjen.

–Det er litt spesielt at så mange gifter seg akkurat den fredagen. På en vanlig fredag er det to-tre par, forteller Torfrid Førland, førstekonsulent ved Kristiansand Tingrett.

Hun tror økningen kan komme av at tallkombinasjonen er både annerledes og lett å huske.

Flere 07.07.07

I Kristiansand var det flere kirkebryllup 07.07.07 enn 08.08.08. – Det var en lørdag midt i juli, og da er det mange som vil gifte seg uansett om det er en spesiell dato eller ikke. Lørdag er den mest populære dagen for kirkebryllup, informerer Margareth Mongstad, leder ved Kirkens Servicetorg i Kristiansand.

Ifølge Mongstad er sommersesongen fra mai til september den mest populære tiden for giftermål.