Se intervju med kvinnen i torsdagens fvntv-sending

ARENDAL: Det skriver Agderposten.I tingretten i mars ble en 29 år gammel mann fra Grimstad dømt til ti års fengsel for å ha helt bensin og tent på inngangen til leilighetsbygget i Arendalsveien 3 natt til søndag 15. juli i fjor. Brian Clausen (26) og Glenn Thomassen (25) omkom i den eksplosive brannen.

Hans medtiltalte eksvenninne (26), som i januar ble mor for første gang, ble dømt til fem års fengsel for medvirkning.

26-åringen har innrømmet at hun var med kameraten for å kjøpe bensin natt til 15. juli, og at de gikk sammen til boligen i Arendalsveien.

— Han gikk inn. Jeg sto utenfor. Etter en stund så jeg lyset. Da fikk jeg sjokk, forklarte kvinnen i sin forklaring i Agder lagmannsrett i Arendal.

Hun stilte seg helt uforstående til påstander fremkommet i tidlige politiforklaringer om at hun skulle sagt at 29-åringens ide om å tenne på leiligheten var ”en god ide” – og at hun skulle ha sagt: ”la oss bare gjøre det”.

— Jenta var ikke i posisjon til å forhindre at han tente på. Fire politimenn hørte det samme som henne tidligere på kvelden, uten at de heller reagerte, sier advokat Sigurd Klomsæt til Agderposten.