MANDAL: Skalldyrfestivalen drar seg til nå i formiddag. Gatene i Mandal er fylt med folk og aktivitet. Alt skal være klart til åpningen av Skalldyrfestivalen i kveld klokka 18. Restaurantteltene settes opp, og bodene og utstyret rigges i gang.

Det første som skjer er at freestyle-ungdommene har begynt treningen på det store hoppet som går over Bryggegata der ferden ender i Mandalselva.

— Ja, nå er alt bare fryd og gammen, og snart kommer sola og varer hele skalldyrhelga, smiler skalldyrgeneral Atle Homme.

Han lover masse gøy for både store og små allerede i kveld.

Stort vannshow

  • Åpningen av Skalldyrfestivalen, skalldyrparade, restaurantene åpner og serverer nydelig mat, kokkeshow og konsert Erik og Kriss, sier han.

Midt i bryggegata er det store vannhoppet rigget på plass og står klart. En gjeng har allerede tatt på seg skiene og samlet seg og hopper på det. Det er deltakerne fra treningssamlingen ”hopp i elva”, som arrangeres for andre år på rad.

Åsmund Knoppstad Hårklau (18) fra Voss freestyleklubb har vært her siden tirsdag.

— Dette er fett, jeg var med i fjor og gleder meg masse til festivalen begynner for fullt i kveld, sier han. Han synes det er supert å bruke skalldyruka på å trene på freestyle til sesongen begynner i vinter.

Spent på triksene

Joakim Stabæk (16) kommer fra Voss freestyleklubb og har drevet på med freestyle i to år. Han var med i fjor også.

— Jeg ser frem til resten av festivalen. Jeg er veldig spent på hvilket triks jeg skal ta på konkurransen lørdag.

På rampen står instruktør og landslagstrener David Kantermo fra Sverige.

— Dette er et bra arrangement. Nå er rampen er på plass, og vi har begynt å trene på den. Det er bra folk kommer og ser når vi hopper, sier han.

For detaljert program, se skalldyrfestivalen.no.

FERDIG: Audun Hammersland fra Voss har gjort seg ferdig med sitt første hopp. FOTO: Martine Haugland