Se video: Siste forberedelser før OL-festen

KRISTIANSAND: Selv værgudene smiler til Andreas Thorkildsen, Katrine og Kristine Lunde, Nila Håkedal og de andre OL-heltene som entrer Øvre Torv i morgen ettermiddag.

– Det blir fint vær store deler av dagen. Det begynner først å skye til på kvelden, i 18-19-tiden, men nedbør blir det nok ikke før ved 22-23-tiden, opplyste vakthavende meteorolog Ingrid Berntsen ved Meteorologisk institutt til fvn.no i kveld .

MØT OPP!

Og da er festen slutt, selv om det sikkert er kake igjen. For 90,57 meter bløtkake (like lang som Thorkildsens gullkast) skal mette publikummere som vil hylle de ti lokale deltakerne fra OL og Paralympics i Beijing.

Kristiansands ordfører maner sørlendinger til å valfarte til Øvre Torv torsdag ettermiddag.

– Dette blir en fest langt ut over det vi hadde drømt om. Vi må bli bedre på å feire oss selv, skryte og være stolte av hverandre, sier Per Sigurd Sørensen, som håper på mellom 5000 og 10.000 festdeltakere.

Showet starter klokken 16.30, og avsluttes ved 19-tiden. Sound of Happiness er først ut, deretter følger et Sabeltann-innslag og Helene Bøksle, mens The Bjorvands stiller i Beatles-antrekk.

SPYDKAST PÅ SCENEN

Innimellom blir det intervjuer, pyroeffekter og innslag, blant annet skal Thorkildsen kaste spyd på scenen (ikke ut blant publikum). Om du trenger et kurs i bløtkakebaking, er det bare å innfinne seg på startstreken, altså 16.30. – Vi legger sukkerbrød på et hundre meter langt bord. Så dynker vi i appelsinjuice, smører på jordbærsyltetøy og krem, og ruller ut marsipanen, opplyser Espen Albert, eier av Dampbageriet.

Halvannen time senere vil de 12 bakerne servere kaken, som nok smaker ekstra lekkert siden den er gratis. Det skal til og med være nok til to stykker for alle som eier magemål.

Det skal også være gode muligheter for å havne på fjernsyn i morgen. Både fvntv og NRK Sørlandet overfører direkte fra festen i sendingene klokken 17.30 og 18.40. – Det er nå vi kan sette pris på dem. Alle sørlendinger synes det var stas under OL, men utøverne kunne ikke høre at vi jublet for dem. De fortjener en feiring, mener Christian Wulff fra fvntv.

Hele festen koster om lag 800.000 kroner, men kommunekassen har knapt bidratt. Tett på hele gildet er sponset.

– Vi skal ikke skylde på tregt næringsliv her, skryter ordfører Sørensen.