FARSUND: 29-åringen skal ha gitt seg ut for å være en 18 år gammel gutt fra Oslo da han begynte å chatte med jenta via tekstmeldinger.

Det var i august 2006 at mannen kom i kontakt med den da 14 år gamle jenta. Hun fortalte mye om seg selv, og etter en periode ble innholdet i tekstmeldingene mer intimt.

Løy om alderen

Jenta fortalte at hun var 16 år gammel og begge sendte etter hvert nakenbilder til hverandre. De to bestemte seg senere for å møtes i Holmestrand 24. september 2006. 29-åringen satte seg i bilen og reiste de 35 milene fra Farsund.

Da de møttes satte jenta seg inn i mannens bil og de kjørte til et øde sted utenfor Holmestrand. Der hadde de to hadde samleie uten prevensjon. Jenta måtte imidlertid dra etter kort tid, og samleiet ble derfor ikke avsluttet.

Mannen ga henne 1600 kroner og tre kontantkort som betaling for seansen. De to hadde også kontakt etter møtet, men den ble mer sporadisk.

I retten forklarte den tiltalte 29-åringen at han trodde at jenta var mellom 16 og 17 år. Retten fant det imidlertid bevist at mannen ikke har oppfylt plikten til å forvisse seg om at opplysningene jente ga faktisk stemte.

Ba om mer sex

I april 2007 tok mannen kontakt med jenta igjen. Også denne gangen tilbød han jenta penger og kontantkort mot seksuelle gjentjenester. Selv forklarte mannen at han ønsket å be om unnskyldning for det som skjedde da de møttes, og fortalte i retten at han ikke husket å ha sendt jenta meldinger.

Mot slutten av november 2006 tok Farsund-mannen kontakt med en 13 år gammel jente. Han kalte seg da ”Per Arve” og fortalte at han kjente henne gjennom jentas mor. Jenta skal ha blitt flau over meldingene hun fikk og valgte å slette dem, men mreldingene ble oppdaget av jentas søster.

Forholdet ble dermed politianmeldt og Lister tingrett fant det klart at meldingene satt i sammenheng var krenkende.

Lister tingrett fant det riktig å dømme mannen til fengsel i 45 dager. Han må i tillegg betale jenta han hadde sex med, en erstatning på 20.000 kroner.