STAVANGER: Mannen har etter ulykken vært til behandling ved intensivavdelingen på sykehuset, men hans liv stod ikke til å redde.

— Han døde onsdag, får fvn.no opplyst ved intensivavdelingen.

Ulykken skjedde i forbindelse med utsetting av garn på fiskebåten Nesebuen natt til forrige tirsdag. Båten befant seg 70 mil sørvest for Lindesnes da en såkalt «flaggmann», en fire meter høy stang som skulle settes ut sammen med garnet, knakk og traff mannen i ansiktet.

Kjent i Lindesnes

46-åringen var i mange år en kjent skikkelse i Lindesnes, blant annet som ungdomsarbeider og kulturoperatør gjennom mange år.

Følgende skrev Fædrelandsvennen om Vallenes da han ble tildelt ukas bukett i februar 2008:

"Ukens bukett går til Tor Vallenes. Mange vil takke han for innsatsen som ungdomsarbeider og kulturoperatør i Lindesnes kommune gjennom 14 år. I februar sluttet han i kommunen for å bli tilrettelegger i Mindus - tidligere Mandal industrier. Vallenes berømmes for alltid å stille opp for både store og små og ha en positiv innstilling til saker som i utgangspunktet kunne virke håpløse. I kommunen var han som poteten som kunne brukes til alt. Vallenes hadde ansvaret for de europeiske kongehusene under åpningen av Spangereidkanalen."

Vallenes var om bord på båten Nesebuen da den tragiske ulykken fant sted. Foto: PRIVAT /Fvn.no Til Lindesnes Avis skal Vallenes en tid før ulykken ha fortalt at han ønsket å bli med Nesebuen for å få et avbrekk fra sine daglige arbeidsoppgaver.

46-åringen fra Lindesnes ble brakt til Stavanger universitetssykehus med et Sea King-helikopter da ulykken inntraff.

Både politiet og Statens Havarikommisjon for Transport (SHT), avdeling sjøfart, har undersøkt båten. Politiet har konkludert med at ingen kan lastes for ulykken.

— Tragisk uhell

  • Dette gikk så fort at det var ikke mulig å unngå. Det er et tragisk uhell. Dette har vært gjort i mange, mange år. De har satt garn tusenvis av ganger før, og denne ene gangen gikk det galt. Skipperen selv er kanskje en av de mest erfarne fiskerne som er, sa politioverbetjent Tor Åge Tronstad ved Mandal politistasjon til fvn.no mandag..

Hedres på nettet

På nettsamfunnene Facebook og Nettby er det opprettet grupper for å hedre Vallenes.

Torsdag morgen hadde gruppen på Facebook 129 medlemmer, mens gruppen på Nettby har 144 medlemmer.

Nettsamfunnenenes brukere har blant annet skrevet følgende om Vallenes:

  • Du etterlater deg et stort tomrom Tor. Du har hjulpet og betydd så mye for så utrolig mange mennesker i vår lille kommune. Takk for alt det gode du har gitt oss.

  • du var en mann som alltid hadde tid til å ta en prat . vi vil savne deg tor

  • Du vil aldri blir glemt for alt du har gjort og gitt. Dypt savnet

  • Mange varme tanker, virkelig trist og uendelig urettferdig!!!

  • Tor var rett og slett en kjernekar.

  • Han fortjente virkelig ikke dette. Han var verdens beste mann! :'(

  • Har aldri noen gang truffet en så snill mann, han hjalp alle uansett, smilte og var alltid i godt humør. Alle de gangan på Mi ska vinne en kamp for deg Tor, uansett, jeg lover ! Laget skal holde sammen, for di skyld <3

  • treninga .. Mi ska vinne en kamp for deg Tor, uansett, jeg lover !Laget skal holde sammen, for di skyld <3

  • Har ikke ord.. ingen tårer igjen. Men Tor, vi kommer aldri til å glemme deg! <3