AGDER: — Vi har ikke fått inn noen skademeldinger etter helga, og det er vi veldig glade for. Det vitner om at folk har lært av snøkaoset i fjor, og tatt sine forholdsregler denne gangen, sier pressetalsmann Roald Stigum Olsen i Trygg Vesta til fvn.no.

Informasjonsdirektør i forsikringsselskapet If, Emma Elisabeth Vennesland, mener snøfallet i helga ikke kan sammenlignes med snøkaoset i fjor.

— Nei, denne gangen var vi heldige. Det ser ut til at snøen forsvinner fort, og den har ikke gjort nevneverdig skade, sier hun til fvn.no.

Skader etter strømbrudd

Hun mener det største problemet i Agderfylkene denne helga har vært strømbruddene.

— Noen har meldt inn skader på frysebokser og matvarer som følge av at de mistet strømmen, sier Vennesland.

Ingen har hittil meldt om vannskader på huset.

— Snøen har smeltet, og siden det ikke har vært frost i bakken har vannet sunket rett ned i jordsmonnet istedenfor å trenge inn i husene, forklarer Vennesland.

- Veimyndighetene har gjort en god jobb

Ingen bilskader er heller meldt inn til If etter helga.

— Folk har fulgt oppfordringen om å la bilen stå, eller kjørt forsiktig. Veimyndighetene har også gjort en god jobb, og stort sett vært flinke med brøytingen, sier Vennesland.

På landsbasis har If skadeforsikring fått inn 100 skademeldinger etter helga, men Sørlendingene slapp altså billig unna. Vennesland mener likevel det er fare for at fjorårets snøkaos vil gjenta seg senere i vinter.

- Ha skuffene klare

  • Det er nok ikke over med dette. I fjor kom det mye snø i februar, og det tror jeg det kan gjøre i år også, sier hun.

Hun råder folk til å være på alerten, og ha snøskuffene klare.

— Det er viktig å skuffe snø unna fra verandaer og tak. Når det snør og regner om hverandre blir snøen bare tyngre og tyngre, og den kan da gjøre stor skade, sier Vennesland.

Storebrand forsikring har heller ikke registrert noen skademeldinger i Agderfylkene i løpet av helga. Gjensidige kunne mandag ikke gå ut med noen tall angående dette.