Avdelingsleder i DSB, Siri Hagenhaugen. FOTO: DSB. Foto: DSB

TVEDESTRAND: — Vår oppgave er å avdekke hva som gikk galt, og samtidig sørge for at sikkerheten blir ivaretatt ved fremtidige sprengninger. Til vi vet hva som har skjedd, har vi bestemt oss for å stoppe alt sprengningsarbeid ved plassen, opplyser avdelingsleder i DSB, Siri Hagenhaugen, til fvn.no. Store skader på minst 12 bolighus

Onsdag ettermiddag fikk minst 12 bolighus og syv biler store materielle skader etter at store stein haglet over et boligområde på Solfjelltomta etter uhellet. Foreløpig har ikke DSB klart å kartlegge hva som skjedde.

— Vi har løpende kontakt med politiet for å prøve å finne ut av hva som skjedde, men det er vanskelige forhold på stedet på grunn av mye stein. Vi må først få fjernet steinene før vi kan komme til bunns i saken, sier hun.

Det har i løpet av de siste årene vært flere sprengningsuhell i Aust-Agder. Hagenhaugen mener det er et behov for økt kompetanse og sikkerhet rundt sprengningsarbeid.

— I sommer vil det komme en forskriftsendring som tilsier at de som arbeider med sprengning vil få mer utdanning og bli bedre opplært. Vi fokuserer veldig på dette området, og ser behovet for økt kompetanse, sier Hagehaugen til agderposten.no.

- Farlig arbeid

Det var entreprenørfirmaet Knut Haugsjå AS som var ansvarlige for sprengningen i Tvedestrand. De går nå igjennom sine rutiner.

– Dette er et farlig arbeid. Man prøver å gardere seg så godt man kan, men det kan være ting som man ikke klarer å oppdage som forårsaker slike ulykker, sier avdelingsleder Halvor Homme ved Knut Haugsjå AS, til avisen.

Han er foreløpig forsiktig med å uttale seg om hva som kan ha skjedd, men er tydelig på at firmaet skal få ryddet opp etter seg.

— Skadeomfanget er lett å se, og det har vært en vanskelig dag for oss. Vi tenker veldig på de som har fått husene sine ødelagt, og har fullt fokus på det slik at vi får ryddet opp etter oss, sier Homme til agderposten.no.