KRISTIANSAND: — Jeg gikk helt berserk på badet da de ringte. Jeg hoppet opp og ned og hylte, så glad ble jeg, sier Victoria Lyngstad Sveberg (11) for å beskrive gleden ved å bli valgt ut til å forsvare Sørlandets ære på NRK.

Sammen med venninnen Marlene Wåland (10) skal hun i kveld delta på ”gameshow”-programmet Amigo. Et program rettet mot barn og unge, som sendes like etter barne-tv hver lørdag.

Vanskelige spørsmål Det hele begynte med at jentene selv laget en video og sendte inn til statskanalen. Videre måtte de delta på en telefon-audition, og til slutt ble de invitert til å delta på opptak i april. Her skulle de to konkurrere mot to andre vennepar, fra Eidsvoll og Strusshamn.

— Noen spørsmål var litt vanskelige, sier Marlene.

— For eksempel ble vi spurt om hva pingvinene spiser. Akkurat det er jo innlysende, men samtidig var det om å gjøre å trykke fortest på svarknappen, og det var ikke alltid så lett, legger Victoria til.

De er ivrige når de forteller om opptakene som ble gjort, og om det å få være to av hovedpersonene i et ordentlig tv-studio:

— Jeg så for meg et lite rom hvor Stian (Barsnes Simonsen, red. anm.) stod og snakket, men så var det cirka tusen kamera rettet mot oss, og fullt av skjermer som vi kunne se oss selv på, sier Victoria. Hun syntes tiden i studio var skummelt, men samtidig et av høydepunktene – i tillegg til å få spise lunsj i samme kantine som NRK-kjendisene.

Spente

Nå er jentene spente på hva venner og familie vil si om kveldens tv-opptreden. De har begge blandede følelser for at hele Norges befolkning kan se dem på tv, men den gode følelsen er størst.

— Og så måtte jeg synge en sang, og det var ikke så lett, fortsetter Marlene.

— Hysj, du må ikke si alt. Folk må jo se det på tv, skyter Victoria inn.

Og heller ikke hva resultatet ble får Fædrelandsvennen vite. Vi får beskjed om at dersom vi vil vite det, så må vi se på tv i kveld. Det skal i alle fall jentene selv, og familiene deres.