KRISTIANSAND: : Torsdag 22. mai 2008 stjal 17-åringen, sammen med en kamerat, en Volvo gravemaskin og kjørte rundt med denne på en tursti i området ved Fiskåvannet i Kristiansand. Han brukte også gravemaskinen til å velte trær. Senere på kvelden i Rigedalen tok han en Volvo dumper fra Anleggsvirksomhet AS og kjørte med doningen til Karuss i Vågsbygd. Det var her han raserte ballbingen.

LES OGSÅ: Knuste ballbinge med stjålet dumper

SE BILDESERIE: Vill ferd

SE VIDEO

Ballbingen ble påført ødeleggelser for 250.000 kroner, som 17-åringen i retten er dømt til å betale tilbake til Kristiansand kommune. Han ble også dømt til å betale en erstatning på 49.000 kroner til Anleggsvirksomhet AS.

Teleskoptruck og dumper

I tillegg til disse to forholdene ble 17-åringen også dømt for en rekke handlinger i Kristiansand tingrett. Dagen før turen med dumperen og gravemaskinen var han ute på ulovlig kjøretur med en teleskoptruck.

Onsdag 21. mai 2008 tok han teleskoptrucken fra TT Anlegg AS i Søgne, og kjørte på et anleggsområdet. Han tok også TT Anlegg AS sin 30 tonns dumper, og kjørte over E-39 og inn på en skogsvei.

For dette ble 17-åringen dømt til å betale TT Anlegg AS en erstatning på 43.000 kroner.

Flere ulovlige kjøreturer

Dette er ikke de eneste ulovlige kjøreturene 17-åringen har foretatt seg. I tidsrommet fredag 30. mai til mandag 2. juni tok han en traktor fra Boss Montasje AS på Lumber industriområdet, og kjørte med denne til Fiskåvann.

I tidsrommet fredag 6. juni til lørdag 7. juni tok han en personbil på Lund, og kjørte rundt i området.

5. juni til søndag 8. juni tok han en traktor fra Marvika i Kristiansand, og kjørte med denne til Bamse Brakars vei på Søm.

Torsdag 12. juni tok han en personbil fra Vardåsveien i Kristiansand, og kjørte med bilen til Jegerbergveien. Bilen ble skadet under kjøringen. For dette forholdet ble 17-åringen i retten dømt til å betale Gjensidige Forsikring BA en erstatningssum på 42.000 kroner.

Mandag 16. juni stjal 17-åringen to biler. Først stjal han en Toyota fra Bertesbukta i Kristiansand og kjørte med bilen til Søm. Litt senere på dagen stjal han en Opel Astra, og kjørte med bilen til Bråvann.

120 timer samfunnstraff

I tillegg til erstatningskrav er han dømt for flere overtredelser av Vegtrafikkloven. 17-åringen tilstod alle forholdene i retten. På grunnlag av dette ble han idømt samfunnsstraff i 120 timer. Han ble også idømt en sperrefrist på førerkortet på ett år.