KRISTIANSAND: Onsdag morgen blåste det stiv og sterk kuling langs kysten på Sørlandet. Onsdag ettermiddag blåste det liten kuling i Kristiansand, mens det på Lindesnes blåste rundt 18 meter i sekundet.

Det er forelpig ikke meldt om problemer i trafikken som følge av uværet.

De fleste veiene i landsdelen er bare og våte. Vinden i fjellet førte til at det ble kjørt kolonnekjøring på riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli, samt på E 134 over Haukelifjell.

Vind fra øst

— Det er dårlig vær i fjellet. Det blåser kraftig, men er foreløpig ikke de store nedbørsmengdene. Langs kysten er det ikke noen store problemer i trafikken så langt, opplyser vaktoperatør ved Statens vegvesens vegtrafikksentral, Torgeir Haugland, til fvn.no.

Klokken 14 var det ikke meldt om problemer i trafikken langs veiene i Agder.

Sjekk været over hele Agder time for time på våre værsiderFor Color Line er vindretningen fra øst gunstig.

— Det er mye vind i Skagerrak, men det er best når vinden kommer fra øst. Da går det an å komme seg inn i Hirtshals havn, som ofte er problemet. Kommer vinden fra nordøst eller nord, blir det verre. Nå ligger Hirtshals i le, opplyser linjedirektør i Color Line, Odd Grønberg.

- Ikke store bølger

I 08-tiden onsdag morgen blåste det 19 meter i sekundet i kastene i Hirtshals, noe som er opp mot liten storm. Like før klokken 14 var vinden løyet til en styrke på rundt 7 meter i sekundet.

— Det ser ikke ut som vindretningen skal endre seg i retning eller styrke. Det ser heller ut som vinden avtar litt, og meldinga fremover er god.

Onsdag ettermiddag var bølgehøyden i Hirtshals på rundt en meter. Superspeed har derfor gått som planlagt onsdag, og Grønberg forventer heller ingen problemer utover dagen.

Følg uværet på våre nettkamera

Heller ikke på Sørlandsbanen er det meldt om forsinkelser.

UVÆR: Slik så det ut ved Bystranda i Kristiansand onsdag morgen. (Foto: Jon Anders Møllen)