LILLESAND: — Vi kan ikke sitte og se på at det skjer flere ulykker på strekningen. Derfor vil jeg sette fokus på denne saken i bystyrets neste møte, sier Hans-Thomas Nicolaisen, gruppeleder i Lillesand KrF.

MÅ SKILTES.

2. januar i år skjedde det nok en dødsulykke ved den beryktede Knekken-svingen på riksvei 402 mellom Lillesand og Birkeland. To personbiler frontkolliderte, og en 43 år gammel mann omkom på stedet. En uke senere døde en kvinne (33) av skadene hun pådro seg i ulykken.

— Jeg mener veivesenet bør merke strekningen som ulykkesstrekning. Skiltingen som er der, er ikke tilstrekkelig. Det er for anonymt merket, sier Hans-Thomas Nicolaisen.

KrF-politikeren ønsker å sette farten ned fra 80 til 60 kilometer på ulykkesstrekningen og eventuelt legge inn fartsdempere. Fotoboks er også et alternativ.

— Noe må gjøres, slik at det ikke er mulig å dure gjennom kurven i 100 kilometer i timen, mener Nicolaisen.

TAR OPP SAKEN.

Svingen ved Knekken ble sikret høsten 2002. Da ble fjellknausene i begge ender sprengt bort, og de ble erstattet av slake jordvoller.

— Det er ikke nok med den utbedringen som er gjort. Vi må også vurdere muligheten for å gjøre noe med selve strekningen og se på alternative måter å bygge veien på, sier Hans-Thomas Nicolaisen.

Ordfører i Lillesand kommune Arne Thomassen, tar også tak i denne saken.

-Jeg vil ta dette opp med fagpersonene i areal- og transportutvalget for å se hva som kan gjøres på denne strekningen. Det mest realistiske er nok å gjøre noe med farten, sier Thomassen.

FLERE DØDSULYKKER.

En oversikt fra Statens Vegvesen region sør, viser at det har skjedd åtte ulykker ved Knekken i tidsrommet 1990-2005. Tre personer er omkommet, fire personer er alvorlig skadd og tre personer er lettere skadet. I syv av ulykkene dreier det seg om et enslig kjøretøy som har kjørt utfor veien. I en ulykke er det kryssende kjøreretninger som er oppgitt som årsak.

I tillegg til de tre nevnte dødsulykkene, kommer ulykken som skjedde 2. januar i år, hvor to mennesker mistet livet.