KRISTIANSAND: "Jeg konstaterer at Fædrelandsvennen igjen tyr til kampanjejournalistikk for å sverte FrP generelt, og meg spesielt, skriver Stian Storbukås" i en pressemelding i etterkant av at han trekker seg som Fremskrittspartiets ordførerkandidat.

I pressemeldingen skriver Storbukås at det aldri har ligget noe prestisje i å være ordførerkandidat.

— Det har vært belastende å bli fremstilt som diktator, mafiaboss, nazist og lite samarbeidsvillig. Jeg er ikke villig til å ofre helsen når dette skjer som følge av åpenbar trynefaktor, og ikke politiske spørsmål.

— Det mediepress Storbukås har vært utsatt for skyldes hans egen rolle i de konflikter kristiansandspartiet har vært gjennom i høst, sier sjefredaktør i Fædrelandsvennen, Finn Holmer-Hoven, til fvn.no.

— Han er blitt rapportert til politiet av en av sine partifeller i bystyret, er under etterforskning av kommunerevisjonen i Kristiansand og to av hans partifeller er blitt ekskludert av Frp på grunn av deres uttalelser om Storbukås. Det er sterk kost, selv i lokalpolitikken i Kristiansand, sier Holmer-Hoven.

Han ser ikke hvordan avisen kan unngå å omtale politietterforskning av sentrale politiske ledere.

— Hvis ikke vi skulle ha dekket dette, hadde vi som avis ikke gjort jobben vår. Og i tillegg har de politiske partiene i Kristiansand alliert seg for stenge Frp ute fra maktposisjoner og sentrale politiske verv etter valget til høsten. Det har partiene selv funnet frem til, uten hjelp av Fædrelandsvennen, sier sjefredaktøren.