KRISTIANSAND: En 51 år gammel mann fra Farsund anker nemlig dommen på åtte års forvaring, som han fikk i Kristiansand Tingrett i går.

Dermed blir det ny sak i lagmannsretten om noen måneder.

— Jeg er forberedt på ny runde, men gruer meg fryktelig til å måtte møte ham enda en gang. Mer orker jeg ikke å si, uttalte en av de voldtatte kvinnene til Fædrelandsvennen i går kveld.

— Det sier seg selv at det er umåtelig vanskelig for kvinnene å takle nye dager i retten med detaljerte forklaringer om svært grove forhold, sier Annette Rygg, bistandsadvokat til en av de andre kvinnene.

For enkelte av jentene blir det tredje gang. Den første rettssaken ble nemlig avsluttet etter fire dager, grunnet inhabilitet hos en meddommer.

— Dermed måtte vi begynne helt på nytt. En stor belastning bare det, sier Rygg.

Uvanlig grovt.

51-åringen er dømt for svært grove forbrytelser:

Jente A: Mannen tiltvang seg samleie gjentatte ganger i kvinnens bopel, tvang kvinnen til å bruke amfetamin og truet kvinnen og barna hennes med vold.

Jente B: Mannen besøkte kvinnen hjemme, tvang henne til å innta amfetamin, drapstruet henne og under grov makt tvang han seg til samleie.

Jente C: Mannen tvang seg til å være i kvinnens hjem og tiltvang seg samleie.

Jente D: Mannen holdt henne som fange i hennes eget hjem i halvannet døgn og truet med å grave henne ned i hagen hvis ikke hun adlød. Han tvang seg til mange samleier. Kvinnen ble også slått med vedkubber og trekølle og tvunget til å innta amfetamin.

— Jeg er tilfred med at mannen er dømt på alle punkter i tingretten, sier aktor Stina Sveier Nielsen i en kommentar.

Det er snakk om en av de groveste voldtektssaker som noen gang har vært oppe for Kristiansand Tingrett.

Kan være flere.

Fædrelandsvennen intervjuet nylig en femte kvinne, som hevdet at 51-åringen også har forgrepet seg på henne.

Denne kvinnen sier hun kjenner opp mot 10 andre kvinner som 51-åringen også har holdt som sexslaver.

Hvis disse kvinnene melder seg til politiet - kan 51-åringen få langt flere forhold å svare for.

Oddbjørn Lunde i Agder politidistriktet sier politiet også har kjennskap til flere kvinner og flere mulige overgrep, men at ingen så langt har ønsket å anmelde eller forklare seg. Lunde håper dette vil endre seg, og er klar til å starte ny etterforskning hvis nye kvinner melder seg.

Tekst: Odd I.R. Uleberg

odd.inge.uleberg@fvn.no 38 11 36 48