LISTER: I alt sysselsetter turistnæringen i Lister-regionen 820 personer, i motsetning til Mandal, hvor turistene kun brødfør 550 personer, skriver Farsunds Avis mandag.

Reiselivssjef i Lyngdal Anne Grete Løland er strålende fornøyd.

– Det er formidable tall, og faktisk er jeg positivt overrasket over at de var så høye. Jeg tror nok folk kanskje ikke er klar over hvor stor Lister-regionen er i reiselivssammenheng. Tallene viser for eksempel tydelig at vi er langt større enn våre naboer i Mandals-regionen. Jeg hadde ikke trodd forskjellen var så stor, sier hun til Farsunds Avis.

Tjener på hytte-turistene

Løland mener tallene som nylig ble lagt frem av Transportøkonomisk Institutt kan være et godt hjelpemiddel når det gjelder videre satsing på turistene i regionen. I tillegg mener hun det gir en pekepinn på at Lister gjør mye riktig når det kommer til reiseliv.

Om man ser på antall overnattinger i de ulike regionene ble det i Lister-regionen registrert nær 1,4 millioner overnattinger i 2005. Mandals-regionen hadde til sammenligning snaue 820.000 overnattinger.

Av overnattingene i Lister-regionen var 54 prosent overnattinger på hytte. Kun seks prosent var overnattinger på hotell og sju prosent innen kategorien camping.

Lister-regionen ligger også på topp i Agder når det gjelder antall fritidsboliger i området.