Oslo — Folk oppfordrer meg til å begå selvmord. En har skrevet at han skal skyte meg, en annen skriver at jeg er ferdig, en tredje skriver: «Du lever ikke lenge», også videre, sier Staff til bt.no. Reaksjonene har vært svært kraftige etter at Staff karakteriserte overgrepene i lommemann-saken som «uskyldig tukling» og «peanuts». Mange av de sterkeste reaksjonene har kommet fra «lommemannens» angivelige ofre eller deres foreldre. Beklaget.

Staff beklaget i gårhvis hans kommentarer har såret eventuelle overgrepsofre.- Det har ikke vært mitt mål å ramme dem som har vært utsatt for seksuelle overgrep, sier Staff til NTB. - Jeg har ønsket å peke på at ikke alle seksuelle overgrep er av samme alvorlighetsgrad. Det har vært mitt poeng å få fram. I hovedtrekk er beskyldningene mot «lommemannen» av mindre alvorlighetsgrad, legger han til.Han understreker at beklagelsen bare gjelder de barna som eventuelt kan ha blitt utsatt for noe galt fra klienten.- Jeg beklager kun overfor disse barna, ikke overfor foreldre, onkler, tanter, støtteapparat eller andre voksne. Det er de sammen med min generasjon som har vært med på å lage dette systemet, sier han til bt.no. Telefonen full.

Fra en rekke hold er Staff blitt kritisert for å bagatellisere overgrep, og en rekke politikere og samfunnstopper har tatt avstand fra uttalelsene. Mange privatpersoner har også ringt den kjente forsvarsadvokaten personlig for å si sin mening. I går hadde han mottatt så mange henvendelser at telefonen var fullstendig blokkert. - Jeg klarer nesten ikke bruke den til annet enn å motta meldinger. Hele telefonnettet på kontoret er blitt sprengt, sier Staff. Samtidig har minst to SMS-aksjoner gått landet rundt. I den ene oppfordres mottakeren til å «ta avstand fra Staffs bagatellisering av seksuelle overgrep mot barn». En annen SMS-melding som skal ha sirkulert i helgen gikk ut på at advokaten burde gjøre kort prosess og ta sitt eget liv, ifølge bt.no.Staff tar trusler og utskjelling med ro, selv om han medgir at pågangen har vært stor.- Det er litt brysomt når man prøver å følge med på saken, men jeg må akseptere at andre har meninger, på samme måte som jeg selv har meninger, sier han. Han står ved sine uttalelser i saken. Til VG Nettsier han at han angrer kun på én uttalelse, men vil ikke si hvilken.Staff får også kritikk fra egne kolleger i advokatstanden. Kjente forsvarsadvokater som Harald Stabell, Arvid Sjødin og Brynjar Meling reagerer på det profesjonelle, og antyder at de oppsiktsvekkende uttalelsene kan ende med å slå tilbake på klienten. - Staff er oppnevnt til å forsvare mannen. Da bør han ikke gå ut og kritisere lovgiver ved å si at det klienten er siktet for, ikke burde være straffbart, sier Stabell til VG. ©NTB