Mange har tatt turen til fjells i påska, og både på Bortelid, Ljosland og Hovden er de godt fornøyd med årets påske.

— Køen var for lang

Hovden Skisenter satte i påska rekord. Aldri tidligere har folk lagt igjen så mye penger i løpet av en påskeuke som i år.

— Vi omsatte fra palmelørdag til mandag 24. mars for 4 000 070 kroner. Det er en oppgang på 29 %, forteller daglig leder Tom Kvinlov i Hoven Skisenter.

I løpet av uka besøkte 20.000 - 25.000 mennesker skianlegget, og på den beste dagen var opp mot 3700 mennesker innom anlegget.

— I påska er det ikke til å unngå at det blir kø på de største dagene. Køen foran billettluka i år var for lang og det må vi gjøre noe med. I selve anlegget har det spredd seg veldig bra synes vi, sier Kvinlov.

Dårlig vær langfredag fører til tap i billettsalg på en halv million kroner.

— Ingen stolheiser kunne gå og dermed bare skiheisene. Den dagen hadde vi en halv million mindre i omsetning sammenlignet med samme dag i påska i fjor, sier Kvinlov.

Tidlig påske ingen fordel

— Påsken har vært bra. Vi vet at det er vanskelig å få like mye folk innom senteret når det er tidlig påske i forhold til år med skikkelig aprilpåske og klisterføre. På det jevne har været vært bedre enn tidligere i sesongen. Det er vi glade og takknemlige for, forteller Oddmund Ljosland ved Ljosland Skisenter.

Snøværet stengte langfredag et av de to skitrekkene i anlegget. Omsetningstapet ble likevel ganske høy for senteret.

— Vi mistet vel 50.000 - 60.000 kroner i tapte inntekter på dårlig vær langfredag, sier Ljosland.

Daglig har 350 - 400 personer besøkt trekket, mens nesten 500 personer var innom anlegget påskeaften.

— Det har vært eventyrlig fine forhold bortsett fra langfredag. Alle traseene er i dag åpne og det ikke en eneste hard flekk.

Påskeaften beste dag

Også på Bortelid ble påskeaften ble høytidens beste dag.

— Påskeaften ble vår beste dag. Da hadde vi godt over 1200 besøkende innom anlegget, forteller daglig leder Ruben Bortelid ved Bortelid Alpinsenter.

Uværet langfredag ble den eneste store utfordringen i løpet av påskeuka.

— Langfredag gikk det ganske greit, men det var også vår eneste utfordring. Vi hadde tre av fem trekk åpent da, men for mange ble det en liten påskepause. Vi hadde rundt 250 folk innom den dagen, sier Bortelid.