ARENDAL: En mann av rumensk opprinnelse ble natt til søndag pågrepet inne i en bolig i Gullsmedhaven i Arendal etter at politiet i en time hadde fulgt spor i snøen.

Mannen skal ha vært i ferd med stjele fra huset da han ble pågrepet.

Rumensk statsborger

— Identiteten hans er uklar, men det er snakk om en rumensk statsborger. Han ble pågrepet inne i et av husene i Gullsmedhaven. Ytterligere en person løp fra stedet, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Det skal ha oppstått en slåsskamp mellom rumeneren og politiet under pågripelsen. Han vil derfor også bli anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann.

Det hele startet da politiet fikk melding om et innbrudd i Jovannsåsen i Arendal, få hundre meter fra Gullsmedhaven. Meldingen kom inn til politiet klokken 04.38. — En kvinne våknet av at det var folk inne i huset. De forsvant fra stedet. Patruljen rykket ut, og fant spor i snøen utenfor huset. Sporene viste at det må ha vært tre personer i området da innbruddet skjedde, sier Lauvnes.

Gullsmykker

I boligen i Jovannsåsen hadde tyvene tatt seg inn gjennom et åpent vindu. Ifølge politiet ble muligens gullsmykker stjålet fra boligen.

Etter å ha fulgt sporene i området, gikk politiet til pågripelse av mannen klokken 05.36. — Også i nabohuset i Gullsmedhaven var det gjort forsøk på innbrudd, sier Lauvnes.

Sjekkes opp mot andre innbrudd

Den siste uken har politiet fått meldinger om over 20 innbrudd i boliger i Aust-Agder. Fra de fleste boligene har tyvene stjålet smykker og gull.

Politiet tror den pågrepne rumeneren kan ha stått bak flere av innbruddene.

— Han vil bli sjekket opp mot andre innbrudd, sier Lauvnes, som opplyser at politiet tror det dreier seg om en bande som står bak.

— Det kan være flere enn de tre som har vært involvert i natt. Det har vi sett tidligere, sier operasjonslederen.