KRISTIANSAND: — Da jeg så gaupesporene i går morges, klarte jeg ikke å la være, og fulgte sporene flere kilometer inn over skogen. Jeg var nok ikke langt unna gaupa, men jeg måtte gi meg når det mørknet, forteller grunneier i Tveit, Arne Dønnestad, til fvn.no.

Sporene ble sett bare tre hundre meter fra boligen som ligger på Dønnestad.

Slalombakken Forrige fredag kom han over et rådyrkadaver som var bitt ihjel ved Karlsvann i Tveit. Dønnestad er ikke i tvil om at det er tatt av gaupe.

— Sporene etter gaupa er store som knyttenever, sier han.

Grunneieren forteller også at et rådyr nylig er bitt ihjel ved slalombakken i Tveit, og at det er flere spor også i lysløypa.

SPORENE: Disse sporene har Arne Dønnestad fotografert med mobiltelefonen sin like ved huset. Foto: Arne Dønnestad

Engstelige beboere Dønnestad forteller at flere beboere i Tveit har sett gaupespor de siste ukene.— En hundeeier jeg snakket med sa at han var redd for å gå med hundene i lysløpa, men det er ingen fare for verken voksne eller barn, mener han.

Da han lette etter gaupa tirsdag hadde han med seg geværet på skuldra, og nå vurderer han om han skal ta opp igjen jakten på rovdyret.

— Jeg har ikke tatt stilling til det ennå, men gaupa dreper mange rådyr, sier han.

Kvotefri jakt I år som i fjor er det kvotefri jakt på gaupe i Vest-Agder. Det betyr at hvem som helst med grunn og våpentillatelse, kan felle gaupene de kommer over. Krav til våpen er som ved rådyrjakt, og gaupejakta varer i fra 1. februar til utgangen av mars. Det Fylkesmannen setter som krav, er at felte dyr skal framvises til Statens Naturoppsyn.

Tidligere denne måneden er det blitt skutt tre gauper på Sørlandet. To gauper er skutt i Birkenes , og ei i Bygland. Allerede første jaktdag ble det skutt ni gauper over hele landet.

Har du sett gaupe eller gaupespor. Tips oss på 03811. Tips på sms og mms sendes til samme nummer.