KRISTIANSAND: 48-åringen har siden han ble pågrepet i slutten av januar i fjor hardnakket nektet for å ha noe med amfetaminpartiet å gjøre. Han har erkjent at han hadde møte med to menn fra Kristiansand på Lasses kro i Skien. Mannen har forklart at møtet hadde sammenheng med et kondolansebesøk i Skien.

Den tiltalte kosovo-albaneren er tidligere dømt til 13 års ubetinget fengsel for narkotikaforbrytelser. Han ble løslatt i 2005 med en resttid på seks år. Løslatelsen hadde sammenheng med at mannen var sterkt hjertesyk. Mannen er også siktet for å ha befatning med et amfetaminparti på 116 kilo som ble beslaglagt i Oslo får dager etter at amfetaminpartiet ble fraktet til Kristiansand.

Etter ti dager i retten endret tiltalte forklaring. Hans sønn har erkjent at han overleverte ti kilo hasj til en kamerat som skulle være kurer. Fortsatt er det altså uklarheter hvem som visste at det virkelig var amfetamin som skulle til Kristiansand, og som ble gjemt i nærheten av en tursti i Vågsbygd.

— Tilståelsen kom fordi han mente det var galt overfor sønnen ikke å erkjenne sin befatning med saken, og for å forsikre seg om at det ikke ble avsagt en uriktig dom, sier 48-åringens forsvarer, advokat Arild Holden til fvn.no.

48-åringen erkjente at han kjøpte amfetaminpartiet på 15 kilo i Oslo, og at han gav narkotikapartiet til sønnen. Faren sa til sønnen at det dreide seg om hasj, og ikke amfetamin.

Påtalemyndighetens reaksjon på tilståelsen kom under prosedyren fra statsadvokat Hilde Sakariassen i formiddag. – Dette er en oppkonstruert tilståelse tilpasset bevisene i saken, og slik han ønsker at sakens utfall bør være. Han har pratet noen mer ut av saken og noen mer inn. Han har hatt over ett år for å forklare seg i saken uten å si sannheten. Tiltalte sier nå at han først trodde at han ville bli frifunnet, men har skjønt under saken at han ville bli dømt, fremholdt statsadvokaten.