OSLO: Den døde er obdusert, og er en 31 år gammel mann som har vært savnet en uke. Politiet trodde tidligere søndag at det var en 22-åring som denne uken ble meldt savnet i Oslo. Dette viste seg ikke å stemme.

Kjent i utelivsmiljøet

Ifølge Dagbladet.no skal den drepte 31-åringen være en kjent person i utelivsmiljøet i Oslo. Han var involvert i driften av flere utesteder, og skal blant annet ha hatt ansvaret for vaktholdet ved ett av stedene. Driften ved det aktuelle stedet har de siste månedene vært turbulent, med en rekke utskiftninger i ledelsen og styret. Etter det Dagbladet.no forstår undersøker politiet nå om ferske endringer i et aksjeselskap har sammenheng med drapet.

Storstilt etterforskning

Politiet har satt i gang en storstilt drapsetterforskning etter likfunnet, og en mulighet er at mannen ble drept på et utested i Oslo-området, skriver Aftenposten.no.

Politiet skal ifølge VG avhøre 10-15 personer i løpet av dagen.

– Vi utelukker ikke flere pågripelser i denne saken, sier etterforskningsleder Finn Abrahamsen til Nettavisen.

Tidligere drapsdømt

34-åringen ble for åtte år siden dømt til 21 års fengsel for overlagt drap på den 18 år gamle Tom Halvorsen, og han hadde permisjon fra fengselet da han ble stanset av politiet, skriver VG.

Mannen ble offisielt etterlyst lørdag fordi han ikke oppfylte permisjonsvilkårene. Pågripelsen skjedde uten dramatikk i en væpnet aksjon på E18 i avkjøringsfilen mot Larvik på Bommestad klokken 13.20 lørdag.

Vil samarbeide

Natt til lørdag skal den pågrepne 34-åringen ha vært i kontakt med familien og forklart at han hadde fått i oppdrag av noen han skyldte penger å frakte bort liket.

Familien tok tidlig lørdag morgen kontakt med politiet og fortalte om hva 34-åringen hadde fortalt.

Den siktede er innstilt på å samarbeide med politiet.

– Han samarbeider fullt ut med politiet, og ønsker å bidra til å løse saken for sitt vedkommende, sier mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, til Nettavisen.