KRISTIANSAND: — Jeg har tenkt mye på det jeg har gjort og jeg angrer virkelig på det som skjedde. Det kommer aldri til å gjenta seg. Jeg håper dere kan gi meg en ny sjanse, sa 18-åringen like før rettssaken mot han i Kristiansand tingrett ble avsluttet i går.

Aktor Dennis Danielsen ville ha han dømt for drapsforsøk mot en 28-åring og for å ha knivstukket en 18-åring under fjorårets Skalldyrfestival i Mandal.

Han la derfor ned påstand om fire år fengsel, der et og et halvt år gjøres betinget med en prøvetid på to år. 180 dager som han har sonet i varetekt trekkes også fra.

De fornærmedes bistandsadvokater la ned påstand om oppreising og erstatning på til sammen 340.000 kroner.

Vil tilbake

18-åringen sier til Fædrelandsvennen at han er spent på hvor lang straff han til slutt får. Han vil fortest mulig tilbake til et normalt liv.

— Jeg har lyst å bli snekker og har fått lærlingplass i firmaet til min onkel. Han har sagt at jeg skal få en ny sjanse hvis jeg tar meg sammen.

Han har vært varetektsfengslet helt siden Skalldyrfestivalen 13. august. I denne perioden har han fått behandling for å kunne kontrollere sinnet.

— Når jeg er innstilt på å ta meg sammen, er det ingen som kan endre på det, sier 18-åringen.

Hans advokat, Kjell Myrland, ba retten ta hensyn til at 18-åringen ikke var tidligere straffedømt og at et langt fengselsopphold neppe gjør han bedre.

Sliter fortsatt

Aktor Dennis Danielsen var enig i at venndølen skulle få redusert straff både på grunn av alderen og fordi han har samarbeidet godt med politiet.

Men samtidig minnet han om at han er tiltalt for alvorlige forhold. Både aktor og de fornærmede sine bistandsadvokater fortalte i sine prosedyrer om store skader hos de fornærmede.

Bistandsadvokat Christian Lundin fortalte dette om 28-åringen som ble knivstukket like ved hjertet:

— Han var en aktiv person som var i fullt arbeid og som var glad i friluftsliv. Så blir han utsatt for drapsforsøk.

— Nå er han hundre prosent sykemeldt, han er blitt usosial og må antagelig gjennom nye hjerteoperasjoner, sa Lundin.