VENNESLA: – Alt tyder på at det blir ny svømmehall nå. Det er det et stort politisk flertall for. Det må skje en dramatisk endring av kommunens økonomiske situasjon om det ikke skal skje, sier varaordfører og Aps gruppeleder Berit Kittelsen.

Bassengkamp

Som de siste fire årene er Ap, KrF og Sp enige om budsjettsamarbeid. I kveld blir fireårsplanen fremlagt kommunestyret.

Det er ikke mer enn ett år siden et flertall i kommunestyret sa ja til ny svømmehall til 40 millioner kroner i 2013. Det har i mange år vært en drakamp i bygda om at få erstattet det gamle 12,5-metersbassenget fra begynnelsen av 1960-tallet. Mens rådmannen i sitt budsjettforslag tok ut svømmehallen, og begrunnet det med en «prioriteringssak», legger altså politikerne i kveld hallen tilbake i handlingsplanen.

Tre prosjekter til 71 mill

Nytt er at de tre partiene vil se opprusting av Vennesla ungdomsskole og Venneslahallen, samt svømmehallen, under ett.

– De tre prosjektene vil ha en total kostnadsramme på 71 millioner kroner. Vi ønsker å se dette under ett, sier Kittelsen.

De tre partiene har satt av 31 millioner i 2013 og 40 i 2014. I sitt forslag bevilget rådmannen 19 millioner til opprusting av ungdomsskolen i 2012 og 12,5 til Venneslahallen i 2013. Nå slås prosjektene sammen til ett stort.

Nei til p-hus og økt skatt

Pengene har samarbeidspartiene hovedsakelig funnet gjennom å si nei til nytt parkeringshus til ti millioner og nei til ferdigstilling av gågata til 8,5 millioner.

KrF, Ap og Sp vil også gi innbyggerne en annen julegave. De går mot rådmannens forslag om å øke eiendomsskatten med 3,3 millioner fra 2012. – Det var ingen enkel sak da vi innførte skatten i 2007, og vi ønsker ikke å øke den i årene fremover. Å øke eiendomsskatten i tillegg til høye kommunale avgifter, ønsket vi ikke, sier Vennesla varaordfører Berit Kittelsen.