KRISTIANSAND: — Det var jo utrolig vittig. Det var jo en liten hevnaksjon fra de to som gjorde det. Og det kunne ikke ha blitt gjort bedre, sier den lattermilde bileieren Lars Petter Fidje, til fvn.no.

For synet som møtte Fidje da han kom hjem fra jobb er langt fra vanlig.

Bilen hans var pakket inn i julegavepapir og påsatt en liten sløyfe. Under papiret var det 500 meter med pakkeplast. Det hele iscenesatt av Fidjes to kamerater, Kjetil Moi og Vegard Olsen.

”Da vi holdt på med plasten var det flere som så litt rart på oss. Vi lurte jo på om noen ringte politiet

Kjetil Moi, kameratEndevendte leilighet Som Fidje allerede har nevnt, var det hele en ren hevnaksjon. For et par dager siden var nemlig Fidje og en kamerat på besøk hos Moi og Olsen, som bor sammen. Etter at de hadde vært der en stund dro Moi og Olsen avgårde, og lot Fidje og kameraten være alene igjen i leiligheten.

— De fant ut at vårt besøk ikke var godt nok og gikk til sitt. Da fant vi ut at vi måtte finne på noe tull, forteller Fidje.

Tullet gikk i at de endevendte både rommet til Olsen og Moi. Og da Olsen og Moi fant ut hva som hadde skjedd, fant de ut at de måtte ta hevn.

Fikk rare blikk

— Så da pakket vi inn bilen. Vi brukte vel halvannen time. Under julepapiret er det 500 meter med pakkeplast, som vi fikk fra storebroren til Lars Petter, forteller Moi, som innrømmer at de fikk en del rare blikk under pakkearbeidet.

— Da vi holdt på med plasten var det flere som så litt rart på oss. Vi lurte jo på om noen ringte politiet. Men da vi kom i gang med julepapiret var det flere som så på oss og smilte. Ei gammel dame sa at hun skulle ønske at hun hadde fått den under juletreet.

Da de to hevnerne var ferdig med innpakkingsarbeidet, sendte de en melding til Fidje.

Ikke irritert

«Det står en julegave til deg i Skippergata,» stod det i meldingen. Fidje ante umiddelbart uråd.

— Så jeg hastet hjem og fant gaven. Da begge to sendte melding samtidig, skjønte jeg at det venta meg noe som var litt ille, sier en leende Fidje, og legger til:

— Den hevnaksjonen har jeg respekt for. Det er noe av det bedre jeg har sett.

— Så du ble ikke irritert?

— Nei. jeg legger meg helt flat. De hadde langt verre planer. De hadde planer om å pakke inn hele leiligjeten i gavepapir, men de fikk ikke tak i noen nøkkel. Så da ble det bare med bilen, sier Fidje.

Det kan eskalere

Utpakkingen av bilen tok langt mindre tid enn innpakkingen.

— Omtrent alt julegavepapiret hadde blåst av da jeg kom hjem, så da var det bare plasten igjen. Jeg brukte vel 10-15 minutter. Men jeg fikk noe artige blikk mens jeg holdt på, flirer Fidje.

Og det er ikke sikkert at «kameratfeiden» er over med bilinnpakkingen.

— Lars Petter har sagt at han skal ta igjen, så det er jo en viss fare for at dette eskalerer, slår Moi fast, og får støtte av Fidje.

— Helt over er det nok ikke, sier han.