GRIMSTAD: Skipet, som tilhører J.J. Ugland i Grimstad, ble truet av kaprere utenfor Afrika-kysten. En høy skuteside og godt mannskap skal være årsaken til at det gikk så godt som det gjorde, skriver Agderposten.

— Offiseren på vakt observerte en 22 fots åpen båt som kom opp langs skutesiden våres. Vi er heldigvis bare halvt lastet så det er mellom 13-14 meter med skuteside ned til vannet. Dette var for høyt for dem, forteller skipper Bjørnar Hansen til avisen.

Under påskudd av å være "Kameroon water police" ba kaprerne om lov til å komme om bord.

— De ba meg låre gangwayen slik at de kunne komme ombord for å sjekke papirer. Vi er i internasjonalt farevann, på grensen mellom Nigeria, Kamerun og Guinea Ecvatorial, så vi viste at det ikke var påkrevd for noen å komme ombord. Derfor ba jeg dem om identifikasjons papirer. Da de ikke kunne fremvise det ble vi enda mer skeptiske og startet opp begge maskiner og gjorde oss klare til å stikke av, sier skipperen til avisen.

Fra skipet så de maskingevær i piratenes båt og politifolk var det dårlig med. Omsider slo skipperen alarm og skipet dro fra piratene, skriver Agderposten.