OSLO: Flere unge i alderen 17-25 år skal ha blitt rekruttert via utelivsmiljøet i Oslo, mener etterforskerne.

Nå knytter politiet kokainsmugling fra Sør-Amerika til pengeveksling her i landet. Norske ungdommer skal ha vekslet summer på opptil 40.000 kroner til euro i ulike pengsvekslingsbyrå.

Vekslingen spres på flest mulig steder, for ikke å vekke oppmerksomhet, skriver Dagbladet. Euroen blir så fraktet til Bolivia med kureren eller medsammensvorne som reiser forut.

24-åring pågrepet

En 24 år gammel teologistudent mistenkes for å ha organisert kokainsmugling fra Sør-Amerika, skriver VG. Mannen skal ifølge politiet ha hatt en sentral rolle da to kvinner i 20-årene forsøkte å smugle inn 6 kilo flytende kokain til Sverige i fjor høst.

– Han har en mer overordnet rolle enn de andre, opplyser politioverbetjent Øyvind Nordgaren ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

Mannen ble pågrepet i Oslo onsdag.

– Det spesielle er at dette er et nettverk som drives fra Norge, der man har kontroll over alle ledd. Flere av de siktede har adresser på vestkanten i Oslo, sier politiadvokat Olav Hovastad til VG.

Knyttes til smuglersak

Ifølge politiet bruker nettverket unge kvinner som kurerer. Kvinnene er gjerne tidligere ustraffet, pene og glade i fest og uteliv. De skal ha blitt lokket med en engangssum på 20.000 kroner, gratis reise og opphold dersom de tar med seg kokain hjem i bagasjen.

Det angivelige nettverket knyttes opp mot en sak i Bolivia, hvor tre norske kvinner sitter varetektsfengslet. De skal ha forsøkt å smugle 22,5 kilo kokain i mai i fjor. (©NTB)