VALLE: Foreløpige opplysninger gir politiet grunn til å tro at begge befant seg i huset da det begynte å brenne.

— Vi har sterke indikasjoner på at huseieren var hjemme i natt og at han hadde besøk av en annen. Vi jobber utfra at begge er i huset, sier lensmann i Åseral, Svein Kåre Tjomsland, til fvn.no.

Han presiserer at opplysningene ikke er hundre prosent bekreftet, men sier politiet går utfra at begge er i huset.

Var på julebord lørdag kveld

Brannen ble meldt til politiet klokken 6.40 søndag morgen.

Politiet forsøkte da å komme i kontakt med den 60 år gammel huseieren, uten å lykkes. Det var heller ikke mulig å komme i kontakt med 71-åringen som var på besøk.

60-åringen bor alene på gården. 71-åringen som var på besøk er en bekjent av 60-åringen. Begge er fra det samme området i Valle. Familien til de to er varslet om hendelsen av politiet.

Ifølge politiet skal 60-åringen ha vært på julebord lørdag kveld.

For varmt til å undersøke tomta

Branntomta var ved 12.30-tiden søndag formiddag fremdeles såpass varm at det ikke var mulig å undersøke det nedbrente huset nærmere.

— Krimteknikere er varslet, og vi vil undersøke huset så fort det er kaldt nok. Flammene er borte og brannvesenet spyler nå med vann. Vi regner med at vi kan få undersøkt tomta utover dagen, sier Tjomsland ved 10.30-tiden søndag formiddag.

Ved 12-tiden var krimteknikere ankommet brannstedet. Før de kan starte sitt arbeid må flere bygningsdeler løftes bort ved hjelp av gravemaskin.

Ved 15-tiden var teknikerne i gang med å undersøke brannruinene, men letingen har foreløpig ikke gitt resultater.

LETER: Krimteknikere fra politiet undersøkte brannstedet søndag ettermiddag. Foto: Johs. Bjørkeli. Foto: Johs. Bjørkeli

Kan ha vært en ulmebrann

Brannvesenet opplyser at mannskapene konsentrerte seg om å berge låven da de kom til stedet, ettersom det ikke var håp om å redde de som eventuelt befant seg i boligbygningen.

Utfra brannforløpet utelukker ikke brannvesenet at det har oppstått en ulmebrann, som utviklet seg til å bli ekslosjonsartet da det kom luft til arnestedet.

Det var en nabo som oppdaget brannen tidlig søndag morgen. Bolighuset var søndag fullstendig nedbrent. Et gammelt stabbur som ligger vegg i vegg ble også trolig totalskadet i brannen.